miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Популярни белгийски породи кучета

Популярни белгийски породи кучета

Популярни белгийски породи кучета
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Белгия представя на света много уникални породи кучета. Макар че страната е известна основно с големите кучешки породи, има и няколко малки белгийски представители. Разновидностите им са толкова много, че всяко семейство може да намери своята порода, която да заведе в дома си. Ето ги популярните белгийски породи кучета!

Белгийски овчарки

Белгия е известна на първо място с овчарските си породи и когато се представя овчарка от тази страна обикновено всички разновидности са под общо име. Това е неточно, тъй като има 4 разновидности на белгийските овчарски кучета, всяко със своите характеристики.

Белгийска овчарка грьонендал

Този тип овчарка е може би най-известна. Кучето е интелигентно, активно и всеотдайно. Това средно голямо животно има отлично изградена структура, с черна, лъскава, двуслойна козина, която около врата образува яка.

Кучето се разбира много добре с хората, когато е социализирано рано. Нуждата от упражнения за обучение е малка, защото този процес върви безпроблемно, а кучето е идеално за всеки дом.

Популярни белгийски породи кучета
Снимка: Dogs-stock.adobe.com

Белгийска овчарка лакеноа

Това овчарско куче от Белгия също е средно по размер със силни мускули и елегантна външност. Козината му е различна, по-груба и по-къса, като четина. Цветът е жълто-меден, около носа и опашката само е черен. Като характер кучето е много подобно на грьонендал. Обича да е навън, разбира се с хората, много добро е към децата. Лесно се обучава.

Белгийска овчарка малиноа

Малиноа е средно голямо куче от Белгия, подобно на другите две овчарки. Козината при това куче също е по-различна - тя е къса, малко по-дълга около врата. На цвят е червеникаво-жълта с черно на муцуната. Лесно се дресира и е подходящо за активни хора, защото обича постоянно да е навън.

Белгийска овчарка Тервурен

Отново средно голямо, елегантно куче с къса козина на главата, но малко по-дълга на останалата част от тялото, особено на врата. Цветът е медно-червен до махагон, на главата е черен.

Това животно също е активно, интелигентно и нежно, разбира се добре с деца и други животни, лесно приема обучението.

Популярни белгийски породи кучета

Блъдхаунд

Това куче е може би най-известната порода извън овчарките. Произхожда от молосите и е голямо и силно животно. То се отличава с активен, приятелски нрав, но е и много упорито. Много е нежно с децата, разбира се добре с други животни.

Трудно е обаче за обучение заради упорития характер. За компаньони обаче блъдхаундите са страхотно попадение.

Фландърско бувие

Това белгийско куче също е голямо и много набито. Заради характерните мустаци главата му изглежда доста голяма, но пък по тях се разпознава лесно. Има двуслойна козина, оцветена в различни цветове.

Това е добре балансирано, силно и смело куче. Има защитна наклонност и може да се ползва за охрана. Трябва да се социализира от малко, защото е подозрително към непознати.

Популярни белгийски породи кучета

Папийон

Сред малобройните дребни породи от Белгия се отличава папийонът. То е грациозно и елегантно малко куче. Характерно за него е, че е палаво, бдително и игриво. Може да бъде и много послушно. Подходящо е за не много активни хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Популярни