miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на бишон фризе

Характер и поведение на бишон фризе

Характер и поведение на бишон фризе
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
17.00 лв.
Виж ››

Бишон фризе е популярна порода пухкави кученца. Какъв е характерът на бишоните и защо са толкова обичани? Ако трябва с няколко думи да бъде описано кученце от породата бишон фризе, това са емоционални, чувствителни, отзивчиви и привързани животни, чудесни за домашни любимци.

Малкото пухкаво сладурче живее със съзнанието, че светът е едно прекрасно място, затова е приятелски настроено не само към домашните, но и към непознати хора и други животни. Разбира се отлично и с деца и затова се смята за идеално семейно куче. То е нетърпеливо да се гушка с всеки, готов да му отдели време.

Ако трябва да се посочи тъмна страна в темперамента на бишон фризе, то тя е в нежеланието му да остава сам вкъщи. Оставане у дома сам при тази порода се допуска до 8 часа. Мъничето страда искрено и лае непрекъснато. Ако стопаните отсъстват по-дълго, добре е да се помисли за другар за бишона с неговите габарити.

В общ план породата бързо се адаптира към новите обстоятелства и свиква лесно с обкръжението, но ключовото поведение на собственика тук е вниманието. Бишон фризе има нужда от постоянно внимание, защото това е основата на психическия баланс на кучето. При взимане на домашен любимец от тази порода е нужно да се прецени добре дали стопаните разполагат с достатъчно време за ежедневна комуникация и игри.

Постоянната самота за бишон фризе означава не само лаене с последни сили, но кученцата развиват и тревожност при раздяла. Ако кучето често облизва стопанина си, или само лиже себе си, това е индикация за поява на стрес от раздяла и тревожност от изоставяне.

Когато бишон фризе е заобиколен постоянно от загрижени и ангажирани с него стопани, показва добрите страни на своя характер - лек и весел темперамент, неизчерпаема енергия и игрива природа. Малкото пухкаво сладурче е украса за всеки дом и не случайно е било украшение към тоалетите на дамите през Средновековието, които постоянно разнасяли със себе си тези миньончета.

Бишон фризе

Породата е ненадминат компаньон за децата, защото е много дружелюбно създание, но контролът на възрастните при игри с малки деца трябва да се упражнява, тъй като малкото и крехко кученце може да бъде наранено от децата.

Трябва да се предвиди и склонността в поведението на бишон фризе на гризе кабелите, както и всички предмети по пода, да къса книги и други хартиени изделия и затова обезопасяването на помещенията преди приемането на кучето у дома е важна превантивна мярка.

Вижте също как да храним бишон фризе и колко живеят бишоните!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати