miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на бишон фризе

Хранене на бишон фризе

Хранене на бишон фризе
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Весело, подскачащо, игриво и щастливо кученце с размери на играчка и пухкава бяла козина - това описание звучи направо приказно, но е съвсем реално и се отнася за породата кученца бишон фризе.

Освен това малкото пухкаво сладурче е много енергично и активно животно и може да играе по цял ден, изразходвайки много енергия. Това поставя въпроса как да се храни бишон фризе, за да бъде здраво и жизнено.

Дори да изглежда странно за създание с джобни размери, това кученце е много лакомо. Ако не бъде контролирано, то изяжда повече храна, отколкото е нужно и затова може да страда от затлъстяване. Препоръчва се на възраст от 10 месеца бишонът да премине към режим на хранене на възрастно животно, а не след година, година и половина, както е обичайно за кучетата.

Висококачествената суха храна от супер премиум клас е не просто препоръчителна, а задължителна, защото породата често страда от хранителни алергии. Освен това нискокачествената храна за бишон фризе се отразява на цвета на козината. За да бъде винаги бяла и красива, храната на малкото пухкаво създание трябва да бъде подбрана специално за кучета с бяла козина.

Сухата храна за бишон фризе трябва да бъде без оцветители и аромати, а към нея може да се добавят зеленчуци и плодове, смесени с някои млечни продукти. В сухата храна за кучета трябва да има специални твърди влакна, премахващи механично плаката по зъбите. Това са фуражи с пореста структура и на едри гранули.

Допустимо е и смесено хранене, но естествената храна не се препоръчва на стопани, които нямат опит, защото при естествено хранене е нужно да се намери точно тази хранителна диета, към съставките, на която бишон фризе не проявява алергични реакции. Трябва да се знае, че някои съставки в храната причиняват сълзене на очите при това кученце и опитът и познанията на стопанина са много важни при съставяне на диетата.

Бишон фризе

За естествено хранене се препоръчва месо, но то може да бъде само говеждо и агнешко. Пилешкото и пуешкото месо причиняват алергии на бишон фризе, а свинското е твърде тежко и мазно за кученцето.

Добавянето на витамини и минерали за кучета е важен момент при естественото хранене. Задължителни са минералните добавки, съдържащи фитин, калций, глицерофосфат и костно брашно. При въвеждане на нова храна в менюто консултациите с ветеринар са задължителни.

Храните от трапезата на стопаните могат да навредят на здравето на бишон фризе, в някои случаи много сериозно, затова волности като даване на човешка храна на кученцето като подарък трябва да се изключат напълно.

Съдовете на бишон фризе трябва да се поддържат идеално чисти, а чиста филтрирана вода малкият домашен питомец трябва да има постоянно на разположение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати