miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на немски дог

Хранене на немски дог

Хранене на немски дог
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Когато става въпрос за породата немски дог, първото, за което се сещаме, са размерите на това животно. То е не просто голямо куче, а истински гигант, който е окупирал челото на класацията за най-високо куче, както и челните места за най-тежко животно сред кучешките породи.

В светлината на тези факти изискването към храната на немския дог да бъде балансирана, изглежда направо обезсърчаващо. Все пак всеки, който иска да има този истински аристократ в дома си трябва да се погрижи за изхранването му.

Като начало, немският дог обича храната и изяжда солидно количество всеки ден. Не е във възможностите на всеки стопанин да поддържа такова едро животно, с оглед на това, че то трябва да се храни здравословно и питателно.

Какво означава на практика това изискване?

Малкото кученце немски дог се нуждае от много протеини, за да расте здраво и жизнено. Нуждае се и от калций защото става въпрос за мощна скелетна система, която е много важно да се развие пропорционално. Промените в нивата на калций и протеини според изследванията влияят на метаболизма и са свързани с развитието на скелета. Ако количеството калций в храната на немския дог спадне преди да спре растежа, костите трудно ще се справят с натоварването.

Храната не бива да бъде в недостиг, но какво ще стане, ако кучето се прехрани? Тогава го дебне друга опасност, наречена остеохондроза. Това е сериозно заболяване с инвалидизиращи за животното последствия. Затова е нужно порциите да са добре претеглени.

Готовата фабрично произведена храна за едри кучета от премиум клас е добра опция за всеки стопанин, който се затруднява да определи големината и състава на храната за своя питомец. Тези предложения вървят с точно разчетени и обозначени порциони за всяка възраст.

Домашната храна за кучета с естествени продукти е по- добрият вариант за хранене, ако са изпълнени условията месото да съставлява основата на диетата и да бъде около 800 грама дневно. Месото е нужно да бъде постно - пилешко, телешко, агнешко или заешко, но не и свинско или овнешко.

Немски дог

Не бива да се забравя фактът, че от 2 до 8 месеца се формира скелетът и тогава кучето расте на височина. То се нуждае от много протеини, храненето трябва да бъде 3-4 пъти на ден. Зеленчуците, плодовете, твърдо сварените яйца, изварата могат да разнообразят менюто на домашния любимец.

Тръбните кокали, човешката храна, както и пикантни хранителни продукти се изключват като вариант, дори епизодично.

Домашната храна е необходимо да бъде обогатена с витамини и минерали допълнително, за да получи тялото на кучето всички необходими хранителни вещества. Нуждата от прясна вода е необходимост, която трябва да се задоволява 24 часа.

След като сте наясно с храната на гигантското куче, вече може да се грижите правилно за него. А ако все още нямате такъв другар, но търсите, вижте тези обяви и цени за немски дог.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати