miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на австралийска овчарка

Хранене на австралийска овчарка

Австралийска овчарка
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Когато някой стопанин си вземе за първи път куче за домашен любимец, първата грижа, за която се сеща, е храната му. Кучетата са сред домашните любимци, които създават най-малко проблеми от това естество, но винаги има какво да се научи и помни по този въпрос.

Какво трябва да знаем за австралийската овчарка относно нейната хранителна диета?

Храни за австралийска овчарка

Добрата новина е, че храненето на това куче е съвсем просто. Поради това грижата по храната е един от най-лесните аспекти в отглеждането му.

Австралийците не са придирчиви по отношение на храна, при тях го няма проблема на много породи със склонността към затлъстяване, защото са много подвижни, енергични и няма как да натрупат тлъстини.

За австралийската овчарка е много подходяща готовата фабрично произведена храна. Тя съдържа необходимите съставки, осигуряващи балансирано хранене на кучето. Гранулите, както и консервираната храна могат да се дават както на възрастното животно, така и на малкото кученце.

При малките развъдчиците препоръчват да се дават около 3 чашки храна всеки ден, разделени на 3 или 4 приема. Собственикът трябва да се увери, че гранулите имат високо съдържание на протеини, много необходими за активното ежедневие на животното.

Възрастните животни се нуждаят от 280 до 320 грама храна дневно в зависимост от степента на активност на всеки индивид.

Хранене на австралийска овчарка

Все пак някои собственици държат да приготвят сами у дома храната на своя питомец. При начинаещи стопани трябва да им се обърне внимание на опасността от недостатък или излишък на хранителни вещества при липса на добра осведоменост за нуждите на породата.

Съвет на опитни гледачи е да се дава често мляко на австралийската овчарка в началните месеци на растежа, защото то дава нужните хранителни вещества. Иначе диетата трябва да съдържа много протеини, осигурени от постно месо като пилешко, телешко, агнешко, заешко, които трябва да присъстват в менюто всеки ден. Балансираната диета за австралийска овчарка се създава от наличието на риба, зърнени храни, яйца, зеленчуци, подходящи плодове, включвани 2-3 пъти в седмицата в храненето.

Към естествената храна задължително се добавят витамини и минерали в дози, обсъдени с ветеринарния специалист, който се грижи за здравето на домашния любимец.

Като енергично и активно животно, австралийската овчарка има нужда от прясна вода през цялото денонощие и достъпът до нея трябва да бъде непрекъснат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати