miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на уелско корги пембрук

Дресура и обучение на уелско корги пембрук

Дресура и обучение на уелско корги пембрук
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Обичате ли да се смеете често? Тогава си вземете за домашен любимец куче от породата уелско корги пембрук. Това животно обожава човешкия смях. Не защото разбира същността му, а защото го приема като одобрение на постъпките си. И естествено идва следващата му особеност, то не понася крясъците и веднага ги игнорира.

Така че, когато уелското корги пебмрук ще бъде подлагано на обучение и дресура, тези негови особености трябва да се имат предвид, за да се осъществи това намерение успешно.

Социализацията и обучението на коргито е сериозна задача, към която трябва да се подходи отговорно. Това се налага, защото в характера му са заложени някои особености, неподходящи за домашен любимец, които трябва да се заличат.

Като начало това животно е било овчарско куче, което имало грижата за преживните животни. При пашата на едри животни като кравите, дребното и темпераментно корги ги събирало, хапейки ги леко по краката. Този му навик е добре да се премахне, за да не го прилага върху семейството и особено върху децата, чиито игри често споделя като домашен любимец.

Добрата социализация изисква също да се научи да приема останалите домашни любимци и за целта е добре да израсне с тях. Ранната и пълна социализация може да превърне коргито в много послушен домашен питомец, благодарение на вкуса му към работа. Нежността и уважението в процеса на обучение са задължителни.

Уелско корги

Нуждата от добра дресура при уелското корги пембрук се налага и от друга особеност на характера. Кучето често се опитва да заеме йерархична позиция спрямо стопанина. Ако се наблюдава подобно поведение, нужно е да се пресече с твърдо обучение, налагащо ограничения, които да пресекат тези опити.

Дресурата на коргито е напълно възможна и може да бъде толкова успешна, че кученцето да се научи да изпълнява различни номера. То е способно да бъде толкова добро, колкото е един цирков артист от кучешкото семейство. Стига да се разчита на оптимистичният му, весел нрав, високият интелект и се работи с него нежно, с разбиране, внимание и поощрение. Коргито е работило дълго за хората и е готово пак да го прави, изпълнявайки всичко, което се иска от него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати