miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на ирландски вълкодав

Хранене на ирландски вълкодав

Хранене на ирландски вълкодав
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Ирландският вълкодав е гигантско куче, чието име и външност пораждат представи за каменни замъци сред зелените хълмове на Ирландия и лов на свирепи зверове с огромни кучета.

Тази представа обаче напълно се променя при опознаването на нрава на ирландския вълкодав. Това е едно спокойно и уравновесено животно, въпреки огромните си плашещи размери. То може да бъде отглеждано дори в апартамент, въпреки че къщата с голям двор е подходящото жилище за задържане на такова едро куче.

Как се храни ирландски вълкодав е дилема, която със сигурност ще разтревожи всеки кандидат за стопанин на едрото четириного.

Диетата му обаче не се различава съществено от това, което се дава на други животни от вида му, разликата е само в големината на порциите.

Съвсем стандартно може да се избере храна за ирландски вълкодав от премиум клас, задоволяваща всички хранителни нужди на животното, или да се приготвя естествена храна у дома. При избор на естествени продукти трябва да се имат предвид няколко нужди на ирландския вълкодав.

Първата е необходимостта поне половината от менюто на ирландския вълкодав да се състои от месо. Пилешкото, телешкото, заешкото, пуешкото и всички постни меса са подходящи за съставяне на менюто му за деня, като трябва да се избягват тлъстите и тежки меса от рода на свинско и овче.

Ирландски вълкодав

Другата особеност е, че вълкодавът се нуждае от достатъчно количество продукти, съдържащи калий, калций и фосфор. Те са необходими за костите и затова млечните продукти, рибата и зърнените храни трябва да присъстват задължително в хранителната му диета.

Тъй като става въпрос за едро животно, дневната доза суха храна за него е 700 грама и тя може да бъде допълнена с някои подходящи плодове. Подходящ избор за заети стопани, които нямат време да готвят и искат техния домашен любимец да получи всички хранителни вещества, които са нужни за правилното му развитие.

Друго обстоятелство, на което е необходимо да се обърне внимание, е, че ирландският вълкодав става възрастно животно на 2 години. Преди това той е малко кутре, независимо от ръста си. Този факт трябва да се има предвид при честотата на хранене на кучето. Подрастващите животни се хранят по-често от възрастните, 3 или 4 пъти на ден, вместо 2 пъти за пораснали кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати