miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на австралийски териер

Хранене на австралийски териер

Хранене на австралийски териер
Снимка: Delia Strange/pixabay.com
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Приятно е домът да бъде огласян от веселия лай на малък четириног домашен любимец като австралийския териер. Това игриво и енергично кученце поддържа настроението и тонуса на всеки член на домакинството, в което се отглежда. За да бъде винаги в кондиция, това симпатично животно се нуждае от добра грижа, в която основен дял се пада на храната. С какво да храним австралийски териер?

Това животно няма нужда от специални препоръки по отношение на храненето. Храната на малките кутрета се избира според възрастта, размера и теглото им. Повечето животновъди и стопани предпочитат готовите сухи или мокри храни от премиум клас, които са обогатени с всички необходими хранителни вещества за правилното развитие на териерчето.

Заради малкия ръст е необходимо по-стриктно спазване на пропорциите и затова понякога се налага корекция на порциите, за да не се стига до прекомерно тегло. Нужно е внимателно да се подхожда към въвеждане на нови храни за австралийския териер поради опасност от алергии и ако има такива индикации, храната веднага да се изключи от менюто.

Тези животни не са склонни да ядат еднообразна храна, а това позволява да се избере естествена диета за енергичния лаещ член на семейството. Достатъчно е 60 процента от задължителната храна за кучето да е месна, като се изключват мазните, тежки меса от рода на свинско и овнешко, пилешки тръбни кокали, а по-леките меса, хрущялите и карантиите, които се избират, задължително трябва да са термично обработени.

Австралийски териер

Менюто на австралийския териер може да се разнообрази със зеленчуци - варени или сурови, елда и ориз, дори плодове като ябълките, но в умерени количества. Млякото и млечните продукти и дори нискомаслената сметана могат да бъдат включени в храната му. Нужно е да се избягват сладките, тестените, пикантните храни и пушените, топените и пържените продукти.

Добрата, балансирана диета на кучето позволява на австралийското малко смело кученце да достигне до 12-15 години средна продължителност на живота в добро здраве, защото при него няма много генетични заболявания, а алергиите към храна се получават само при неправилно съставена диета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest