miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на керн териер

Хранене на керн териер

Хранене на керн териер
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Всеки собственик на керн териер иска неговият домашен любимец да бъде в добро здраве, енергичен и весел. Това зависи в много голяма степен от храната, която приема дребното смело куче.

Повечето животновъди и собственици захранват своите питомци с готова храна за кучета, фабрично произведена. Това е удобно, практично и подходящо, защото така дозите, от които се нуждае кучето, не се бъркат, следват се съветите, дадени върху опаковката. Ако са избрани храни за керн териер от премиум клас, няма опасност керн териерът да не получи всички необходими за правилното му развитие хранителни вещества.

Ако се избира естествено хранене, характеристиките на храната трябва да зависят от евентуално наличие на хранителни алергии. При отсъствие на такива проблеми в храната е добре да присъстват меса с ниско съдържание на мазнини като пуешкото, пилешкото, телешкото и заешкото. Зеленчуците за кучета и зърнените храни също трябва да бъдат представени - давайте на кучето ориз, елда, маркови, ябълки и други. Млечните храни са подходящи за хранене на керн териер, но без прясното мляко, което не се отразява добре на стомаха на кучето.

Алергичните кучета изискват по-специално хранене е за тях е добре да се закупи специализирана суха храна или да се състави диета с естествени продукти заедно с ветеринарния специалист.

При храненето трябва да се взима предвид двигателната активност на домашния любимец. Тази порода се нуждае от голяма физическа активност и ако кучето не я получава, то ще започне да наддава на тегло. Тогава е нужна корекция на хранителната диета, за да се предотврати затлъстяване. Вариантите са или намаляване на порциите, или преминаване към нискокалорично хранене.

За да бъде добре преценено състоянието на керн керирът, могат да се проверяват ребрата. При нормална мазнина те се усещат добре с напипване, макар да не се виждат. При затлъстяване на кучето е трудно да бъдат напипани и тогава е време за мерки по отношение на храната.

Керн териер

Що се отнася до честота на хранене, тя е стандартна, като при други породи - 2 пъти на ден се дава порция на порасналото куче и 3-4 пъти на ден на кутрето. Прясната вода трябва да бъде достъпна денонощно за кучето през целия му живот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати