miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на керн териер

Дресура и обучение на керн териер

дресура на керн териер
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Керн териерът е дребно на ръст игриво кученце, любопитно, смело, жизнено и пълно с енергия. Той е социално животно, много привързано към стопаните и много предано. Върху тези качества на характера му се гради и неговото възпитание, социализация и дресировка.

Имайки предвид особеностите му, социализацията на малкото кутре трябва да започне рано, тъй като по нрав то е изключително смело и е готово да се хвърли срещу многократно превъзхождащо го по ръст куче, без да съзнава своите възможности. Това е твърде опасно за мъника, който може да пострада фатално в някой инцидент.

Склонността му да угажда на стопанина ще помогне много за неговото обучение. Керн териерът е умно куче и бързо може да научи всякакви команди. Възможно е в обучението да участват дори децата в семейството, тъй като тази порода е отличен приятел на малчуганите в игрите.

Това задължително трябва обаче да става под надзора на възрастен, защото керн териерът не понася грубости и натиск и е възможно да реагира гневно, ако се почувства притиснат, да нападне и дори да ухапе този, който се опитва да го приучи на нещо.

Вниманието в обучението на керн териера е нужно и на възрастния стопанин, защото малкото смело куче не се бои да атакува всеки, който го притеснява по някакъв начин.

Керн териерът в миналото е бил ловно куче за лов на малки животни. И днес екземплярите от породата обичат да ровят земята, да копаят дупки и да търсят дребна плячка.

обучение на керн териер

За да се задоволят тези естествени инстинкти е добре в обучението да бъдат включени различни игри като скриване на предмет и неговото намиране от керн териера. От подобни умения може да има и практическа ползва в ежедневието у дома.

Керн териерът обича да лае при всеки повод, а това може да създаде конфликти за стопаните, тъй като дребни животни като него се отглеждат в апартаменти. Възпитанието е задача за малкото кутре, защото вече порасналото куче трудно ще бъде отучено от този навик.

Кучетата от тази порода са подходящи за активни и енергични хора, които често излизат навън със своя домашен любимец, давайки му възможност да потича на воля и да изразходва енергията си.

Не е добре да керн териер да се отглежда с хамстер, пор или зайче с оглед безопасността на тези животни, които са плячка за малкия ловец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest