Хранене на босерон

Хранене на босерон
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Френското овчарско куче е познато и под името босерон. Това е скъпа и чистокръвна порода и като всяко чистопородно животно босеронът изисква специални грижи. Сред тях са вниманието към животното, хигиената и обучението на босерона, но те не могат да се осъществят правилно, ако кучето не е в добро здраве и кондиция. За тази цел правилното хранене на босерона е от първостепенна важност.

Каква храна е подходяща за френската овчарка?

Възможностите включват готова фабрично произведена храна и естествено хранене на босерона с домашно сготвени продукти.

Макар че естествената храна е по-здравословна за животното, консервираните сухи фуражи дават правилния дневен прием на хранителни вещества, за който начинаещият стопанин няма да се тревожи. Необходимо е обаче храните за босерон да бъдат от премиум клас.

За тази порода се твърди, че е непретенциозна към храната, но балансираното меню е единствената гаранция за здравето на кучето.

При естествено хранене са важни месо с ниско съдържание на мазнини, варена риба, зърнени култури, сварени във вода или бульон, варени зеленчуци.

Млечните продукти трябва да се дават отделно от месото, най-добре в различни блюда.

Малките кутрета до 3 месеца трябва да получават витаминно- минерален комплекс. На 3 месеца зъбите им започват да се променят и затова в този период в храната им трябва задължително да присъстват калцият, фосфорът, витамин Д, оказващи влияние върху развитието на костната система.

До навършване на половин година на малкото кученце тази нужда не изчезва. Малките кученца босерон се хранят 3-4 пъти на ден. Ако по някаква причина е пропуснато хранене, се продължава по график със следващото, без дозата да се увеличава двойно, за да се навакса пропускът.

Подходящи храни за босерон

Възрастните се хранят по 2 пъти на ден, както е прието за всички домашни любимци.

За да се нахрани добре, на босерона са необходими 20 минути. Ако кучето по някаква причина не се е хранило, порцията му трябва да се махне. Графикът е нужно да се спазва, защото при прехранване босероните са склонни към затлъстяване, а това има негативни последици върху здравето.

Трябва да се обърне внимание и на положението на съдовете. Купичката с храна за кучето е нужно да бъде на височината на гръдната кост на кучето. Има специални стойки в зоомагазините, за да се повдигнат съдовете за храна и вода.

Всяко хранене трябва да се извършва не по-късно от 2 часа преди тренировки и игри и не по-рано от час след това. Тогава храната няма опасност да повлияе негативно на животното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати