miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Заболявания при боксерите

Заболявания при боксерите

Заболявания при боксерите
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Всички стопани, запознати с характера на породата боксер, знаят, че няма кротък боксер. Независимо от възрастта си, те са палави деца, които неистово обичат да тичат и да играят. Точно затова са подходящи за домашни любимци, особено в семейства с малки деца.

Сред тях се чувстват в свои води - забавляват се сред весели крясъци и суматоха. Но освен с поведенческите особености, боксерите се отличават и с наследствени аномалии. Невинаги такива се развиват, но е добре стопаните да ги познават, за да проведат нужната профилактика в грижите за боксера.

Най-значими сред тези заболявания с наследствен характер са онкологичните, сърдечните, простудните, неврита и опадането на космите.

Знае се, че малките боксерчета имат неистов апетит. В състояние са да ядат непрекъснато. Заради страстта си към храната, те много често са с наднормено тегло, страдат от газове в червата и дори се оплакват, хленчейки като малки деца.

Коликите могат да бъдат предотвратени. За целта дневната дажба храна на боксера трябва да се разделя на порции и да се дава сутрин, обед и вечер, а количеството на храната не бива да надхвърля 900 грама.

Задължително кучето от тази порода трябва да се държи на топло. То страда много от простуди, а те често прерастват в пневмонии, еднакво опасни за кучето, както и за хората.

Боксерите страдат от различни заболявания

Боксерите имат много здравословни проблеми, за които вина има предразположеността. Те са заплашени от болести на сърцето. Имат проблеми и с щитовидната жлеза. Кожата и козината също са слаби при тази порода. Най-често проблем представляват алергиите и хранителния интолеранс, а гъбичните инфекции усложняват нещата. Епилепсията също засяга доста сериозно тази порода.

Боксерите са склонни към заболявания като артрит, тазобедрена дисплазия, изкривявания на гръбначния стълб, засягане на коленете. След осмата година опасността от тумори значително нараства, заради това кучето трябва постоянно да бъде наблюдавано.

Особеностите на муцуната, която прилича на лицето на боксьор, огромната лакомия и неправилното хранене са причината за проблеми с червата - колики, газове, които тормозят не само кучето, но и хората наоколо.

Необходими са много търпение, внимание, любов към животното и твърдост пред умолителния кучешки поглед, за да се следи режимът на хранене, както и редовна профилактика, за да се минимизират многобройните здравословни проблеми при боксерите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати