Хранене на боксер

Хранене на боксер

Боксерът е известен като спокойно и уравновесено куче, но обича игрите и лудориите и е много подходяща порода за семейство с малки деца, на които е чудесен другар в забавленията. Неприятната новина е, че породата страда от редица заболявания, а това налага строг контрол върху храната.

Как да храним боксер?

Изборът на начене на хранене на кучето е на стопанина. Може боксер да се храни с домашно приготвена храна, обогатена с нужните витамини и минерали за кучета, може да се избере и готова, фабрично произведена храна, но задължително от премиум клас.

Кои храни са подходящи за боксера и ще подпомогнат неговото здравословно състояние да остане добро през целия му живот?

На първо място боксерът се храни с месо като всяко куче. Агнешкото е подходящ избор, тъй като се препоръчва при алергии при кучето, храносмилателни проблеми и заболявания на кожата. Служи и като превенция срещу тях. Агнешкото съдържа ценни протеини, поддържащи здравето и на космена покривка и кожата. Пилешкото, пуешкото, заешкото и всички ниско алергенни меса са препоръчителни, тъй като съдържат лесно смилаеми протеини.

Морската риба също може да бъде включена в менюто на боксера. Сьомгата примерно е богата на протеин, а също и на фосфор, селен, съдържа и витамини от група В и е подходяща за включване в храната на възрастен боксер, но и на малките подрастващи кученца.

Боксерите са много атлетични животни и трябва да поддържат мускулатурата си. Затова храни, в които месото е около 50 процента от съдържанието, обогатено с фибри от грудкови култури като цвекло или рожков, минерали и витамини от плодове, зеленчуци и други полезни съставки, са препоръчителни, защото създават едно богато меню, подходящо за енергичния боксер.

Храни за боксери

На кучето могат да се дават и кокали, но без тръбни, както и месни субпродукти, но винаги добре обработени термично. Пикантни, солени, консервирани храни, както и прекалено топли или студени не са подходящи, тъй като ще действат отрицателно на чувствителната природа на боксера.

Необходимостта от постоянен достъп до прясна студена вода не бива да се забравя при отглеждането на боксер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати