miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на боксер

Дресура и обучение на боксер

дресура на боксер
Бутилка за пиене на вода за кучета-37%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
16.50 лв.
Виж ››

Боксерите са енергични и силни кучета, но за щастие със спокоен и балансиран нрав. Те са невероятно привързани към стопанина и цялото семейство, в което се отглеждат и се чувстват покровители и защитници на децата.

Тези им качества могат да бъдат използвани при обучението им така, че безпощадната природа на кучето да бъде в услуга на обучението му като защита и охрана на дома и семейството.

За да се социализира правилно и да не представлява заплаха за обществото, работата с малкото кутре трябва да започне още с встъпването в дома. То лесно успява да се приспособи към други домашни животни и да установи отличен контакт с децата, което е основата за оформяне на подходящо поведение сред непознати, като за целта трябва да бъде извеждано в такава среда.

Обучението на боксера е подходящо да се стартира на възраст от 3 месеца. Ако собственикът няма възможност да се занимава лично, нужно е кучето да бъде изпратено на курсове с опитен треньор, защото пропускането на тази важна част от отглеждането му е напълно неприемлива. И най-плахото животно от породата след обучение може да бъде превърнато в надежден пазач.

Тъй като става въпрос за едро и силно животно, се налага твърдост при обучението. Строгост и доброта са двете страни на правилния подход при обучението на боксера. Кучето осъзнава своята сила и затова трябва да му се даде да разбере кой има водещата роля в семейството. Това ще го кара да се подчинява и в бъдеще.

обучение на боксер

Грубото отношение обаче не само че не се препоръчва заради възможността да се прекъсне изградената връзка на доверие към собственика и отказ на кучето да изпълнява команди, но може да бъде и опасна за човека.

Поради физиката си боксерите може да бъдат обучени да участват в тренировките на стопанина си, тичайки до велосипеда.

Пак заради физическите си възможности удачно порасналото вече куче да бъде обучавано с помощта на електронен нашийник, предназначен специално за целта - съществуват нашийници против лаене и други уреди в помощ на дресьора.

При по-силните породи като боксера, обучението е единствената възможност кучето да бъде успешно контролирано при критични ситуации. Не бива да се забравя, че боксерът е порода, която се числи към лесните за обучение и това да се използва рационално.

А в тази статия можете да видите и повече за Отглеждането на Боксер вкъщи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати