miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»9 признака, че кучето ти е щастливо с теб

9 признака, че кучето ти е щастливо с теб

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k729
9 признака, че кучето ви е щастливо с вас
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Искало ли ви се е понякога кучето ви да може да говори с думи? За жалост палетата не владеят човешката реч, но пък имат свой начин да изразят преживяванията си. Ето 9 признака, че кучето ви е щастливо с вас и много ви обича!

1. Тя или той започва да подскача развълнувано, когато вие се приберете у дома. Питомецът ви винаги ви посреща до вратата и се хвърля в прегръдките ви - ближе ви, души ви и не може да ви се нарадва. По всичко личи, че кучето ви обича много и е много щастливо да дели един дом с вас.

2. Кучето ви показва коремчето си - нещо повече позволява ви да го докосвате там. Това е уязвима позиция, която лаещите ни приятели не биха заели, ако са ядосани например. Ако кучето лежи по гръб във ваше присъствие с вирнати крачета, това значи, че ви има пълно доверие. Във вашата компания се чувства комфортно и спокойно.

3. Кучето се държи приветливо. Подобно на хората, кучетата също имат лоши дни. И понякога могат да са раздразнителни, напрегнати или мудни. Но при щастливите кучета тези моменти са рядкост. Те мятат опашка, играят си, подскачат весело около вас, социализират се с други себеподобни или деца. Изглеждат позитивни и доволни от живота.

Нещастните кучета, от своя страна, могат да рушат мебели, да гризат ноктите си или вашите обувки и да проявяват деструктивно поведение, продиктувано от стрес или скука.

Куче

4. Любимецът ви спи с вас или до вас. Ако кучето ви заспива, докато стои в краката ви или дори спи във вашето легло, може да сте сигурни, че то е много щастливо и доволно да е около вас.

5. Подпира се на вас. Ако кучето ви докосва постоянно с муцуна или лапичка, допира се до вас, това показва, че сте важни за него и не иска да се разделяте нито за миг.

6. Щастливото куче си хапва с апетит. То се гмурка в купичката си с храна, пълно с вълнение и изяжда всичко. Определено животинчето е доволно от живота си. От друга страна, ако кучето не иска да яде, това е признак, че нещо не е наред.

7. Кучето накланя глава. Това е знак, че кучето се интересува от вас и се опитва да ви чуе по-добре. Може би понякога любимецът ви не схваща какво имате предвид, но пък езикът на тялото му сочи, че изпитва интерес към вас.

Щастливо куче

8. Излиза навън с ентусиазъм. Ако кучето ви е щастливо, то ще свързва разходките навън с нещо положително и ще се вълнува при всяко излизане. От друга страна, нервното, болно и нещастно куче не би показвало ентусиазъм при разходки.

9. Започва да тича лудо. Понякога кучетата изразяват щастливите си емоции, като започват да тичат щуро из дома и да лаят, размахвайки опашка. Не се плашете от езика на тялото на кучето си - то показва задоволство от живота с вас!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати