miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Защо двойките с куче са по-щастливи?

Защо двойките с куче са по-щастливи?

Защо двойките с куче са по-щастливи?
Снимка: rauschenberger/ pixabay.com

Добра новина ще зарадва двойките с кучета. Изследвания сочат, че отглеждането на пале подобрява отношенията с половинката ви. Според учените влюбените, грижещи се за куче, са по-дружелюбни и понасят по-леко стрес. Всъщност при тях стресовите ситуации са далеч по-малко.

Двойките с кучета имат по-пълноценни отношения

Отглеждането на куче се оказва много полезно за комуникацията с околните. Това важи в условията на романтична връзка, а също и при взаимодействие с напълно непознати хора. Проучвания показват, че кучето ви предразполага да общувате по-неподправено, като в същото време се отпускате много по-лесно и сте по-дружелюбни.

Този подход се оказва много полезен във връзките и спомага за намаляване на напрежението между партньорите. Кучето също така задоволява социалните нужди на своите собственици и намалява изискванията им спрямо други хора.

Кучето няма как напълно да замени всичко, което ви липсва във връзката, но все пак ще създаде условия да подсилите отношенията си.

С поведението си кучетата често създават поводи за смях, веселие и непринудени разговори. Това цялостно подобрява атмосферата във връзката и намалява значително поводите за кавги. Проучвания показват, че кръвното налягане на партньори с куче се нормализира по-лесно от това на хора без куче.

Освен това те реагират по-гъвкаво на стрес и са в по-добра физическа форма. Отделно от това отглеждането на куче е свързано с по-засилено производство на окситоцин, който е известен като хормон на щастието.

Двойки с куче
Снимка: Huynhly024 / pixabay.com

Отглеждането на куче е полезно и за необвързаните. Ако имате куче, но все още не сте във връзка, имаме добри новини и за вас. Проучването сочи, че необвързаните хора с кучета комуникират с повече хора ежедневно и създават повече познанства при разходката на своя любимец.

Отглеждането на куче стимулира социалното поведение и ви прави по-контактни. Освен това мъжете с кучета са по-привлекателни за дамите, защото чрез любимеца си те се проявяват като грижовни бащи. Ето защо и при тях шансовете за нова връзка са по-големи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати