miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на корги кардиган

Дресура и обучение на корги кардиган

Дресура и обучение на корги кардиган
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Овчарските кучета са една огромна група животни с най-древен произход. Те са помощници на човека от времето, когато пастирите са извеждали стадата на паша всеки ден и са имали нужда от верен другар и помощник. Обикновено кучето, което ги е съпровождало, е било от едра порода, за да се справи с охраната и командата на стадата.

Сред овчарките обаче се срещат и дребни породи, една от тях е корги кардиган. Това е дребно и късокрако куче, но много полезно точно заради късите си крака, благодарение на което минавало спокойно под корема на кравите, за да ги щипне по краката и да ги насочи в желаната посока.

Днес този симпатичен, умен и тактичен помощник на човека е много по-често домашен любимец и компаньон на своя стопанин. Въпреки променения си статут, коргито е запазило предаността си към своя човек и любовта си към семейството, в което го отглеждат. То е все така умно, съобразително и винаги готово да се отзове на желанията на стопанина си.

Тези му качества спомагат за неговото успешно обучение и дресировка, защото късокракия симпатяга може да се научи да изпълнява различни номера, за да развесели хората, които обича.

Дресурата на корги кардиган трябва да започне от ранна възраст. Игривите кутрета стават по-спокойни и овладяни при навършване на годинка, но ако стопанинът им се е ангажирал с тяхното възпитание.

Обучението със строгост и насилие при това куче е груба грешка. То няма да отговори със същото, но вече няма да уважава стопанина си, а така връзка с него няма да бъде създадена.

Корги

Добре обучаваното куче корги с лекота учи различни трикове. Специалистите препоръчват дресурата да става чрез игра, защото коргито не обича монотонните действия и бързо се отегчава. Добре е да се сменят работните места и често да се почива.

Ако собственикът няма време, за да обучава своето корги, може да се обърне към специалисти, но не бива да се забравя, че преди да навърши 1 годинка коргито не бива да получава сериозни задачи. Комбинирайки джогинг и плуване, както и други игрови занимания с обучението на корги кардиган, резултатите няма да закъснеят.

Вижте още грижи при отглеждане на корги кардиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати