miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на ваймаранер

Дресура и обучение на ваймаранер

дресура и обучение на ваймаранер
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Кучето от порода ваймаранер е изключително животно - добре сложено, забележително красиво със сребристо сивата си муцунка, атлетично, умно и послушно.

Това куче обаче не е украшение, въпреки отличителният си външен вид. Това е активно животно, което се нуждае да ходи на лов или да участва активно в живота на семейството, което го отглежда.

Две са нещата, които не трябва да забравя никой собственик на ваймаранер - не може да изключи автоматично животното си и то няма да бъде щастливо, ако е оставено само.

Ваймаранерът се привързва към стопаните толкова силно, че е като залепен за тях. При отделяне от близките хора настъпва силна тревожност у него. Може да боледуват или да проявят агресия към други домашни животни, ако не получат своята доза упражнения и обучение.

Ваймаранерът е уникално животно. Той има свой собствен ум и се нуждае от обучение през целия си живот, което да затвърди у него представата, че стопанинът му е този, с когото е тясно свързан животът му.

Чувствителното и интелигентно животно, каквито са всички от породата, се стреми да угоди на стопанина си, а това дава възможност обучението да започне рано. Младото куче е добре да се тества, за да се види какви са способностите му. Още на 10-12 седмици то е готово за уроци по социализация и общуване. Може да се започне с общуване в семейството и приятелския кръг на стопаните.

Малкото кутре се нуждае от социално взаимодействие, което да му даде увереност, защото отегчението му може да бъде разрушително дори в детска възраст.

Бягането, ходенето, лова, плуването са все дейности, които се харесват на представителите на породата. Всичко в обучението на кучетата ваймаранер, което е свързано с пъргавината на тялото им, се харесва.

Всеки собственик ще разбере, че неговият ваймаранер го обича и затова му прави всякакви подаръци. Той обича да лови разни животни и да ги носи на своя човек.

При донасяне на мъртво животно или птица като подарък, кучето не бива да получава укори, защото това ще разруши връзката със стопанина. Обучението на ваймаранера включва и начините, по които да бъде показано кое не е плячка в заобикалящия го свят. Ваймаранерът е умно куче и бързо ще схване разликите.

Фризбито, състезанията за ловкост и преминаване на препятствия са неща, които се харесват на енергичното животно и обучението може да бъде много успешно, ако стопанинът има време и желание за такива всекидневни занимания.

Активните забавления и обучение са стихията на кучето от порода ваймаранер, а не бавната разходка и дългото излежаване на дивана.

При правилна дресура ваймаранерът бързо се превръща в образцово и послушно активно животно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати