miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на мексиканско голо куче

Дресура и обучение на мексиканско голо куче

Дресура и обучение на мексиканско голо куче

Примитивните породи кучета са много древни и тяхното формиране се е извършило без намесата на човека. Към тези породи принадлежат някои от познатите днес като голи кучета, а едно от тях е мексиканското голо куче.

Поради дългото развитие на породата, тези животни са отлични за домашни любимци, защото са се усъвършенствали като умни, спокойни и привързани към човешкото семейство, което ги отглежда. Те са отлични стратези и защитници, както и чудесни компаньони и спътници на своите стопани. Разбират се чудесно с деца, но към непознати са твърде подозрителни, защото имат изразен защитен характер.

Ценният домашен питомец от порода мексиканско голо куче все пак не е абсолютно даденост, необходимо е качествата му да се развият и усъвършенстват, а за целта са нужни обучение и дресура.

Тези необходими дейности не са трудни за човека, защото мексиканският приятел без косми е добър и прилежен ученик, който се стреми да зарадва своя стопанин и заучава и изпълнява лесно кучешките команди. Нужно е обаче в обучението на мексиканско голо куче да се включат всички членове на семейството, защото в противен случай домашният питомец ще се привърже само към този, който го обучава и се занимава с него.

Нужно е също така да чувства човека срещу себе си като лидер, за да се подчинява на командите. За целта при тренировките трябва да се комбинират похвали и твърди изисквания.

Мексиканско голо куче

Представителят на породата голо мексиканско куче се чувства щастлив да придружава своя стопанин навсякъде, да участва във всички дейности и го прави натрапчиво, ако не му се дава възможност. Затова при тези общувания е най-добре да се извършва самата дресура или приучаване към послушание, защото кучето тогава се чувства комфортно и е склонно да изпълнява изискваното.

Животните от породата са умни, интелигентни животни и с добра памет. Лесно запомнят командите. Не бива да се забравя нито за момент, че неглижираното откъм социализация и дресурата на голо мексиканско куче е истинско бедствие, а неуправляемото му поведение и любопитният му нрав ще застрашат и неговата сигурност.

Сред тези животни се срещат и някои агресивни индивиди и това изисква твърдо противопоставяне и потискане на подобни изблици. Ако бъде въвлечено в битка, мексиканското голо куче може сериозно да бъде наранено, защото голата му кожа позволява сериозни рани и белези, които не могат да бъдат прикрити по-късно.

Ако и вие искате да си вземете такъв любимец, разгледайте нашите обяви за кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати