miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Грижи при отглеждане на японски шпиц

Грижи при отглеждане на японски шпиц

Грижи при отглеждане на японски шпиц
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Японският шпиц е възхитително и красиво куче с компактно тяло и мила муцунка, което обича стопаните си и е готово да участва във всички занимания на семейството, което го отглежда. Надарено с висок интелект, то възприема бързо, грижовно е към децата и се разбира добре с други домашни любимци. То дава много позитиви, усещайки грижата и любовта на собственика. Тези му качества го правят лесен за отглеждане домашен любимец.

Грижите при отглеждането на японския шпиц всъщност са съвсем прости, само трябва да се прилагат ежедневно.

Грижата за пухкавата му снежнобяла козина не предполага системни и трудоемки усилия. Тя изглежда винаги чиста и подредена, защото нейната структура е такава, че отблъсква мръсотията. За да е винаги чиста и красива е достатъчно да се сресва всеки ден с четка и да се почиства с влажна кърпа след задължителната дневна разходка.

Честото къпане на кучето също не е необходимост. Веднъж месечно е напълно достатъчно за малкия домашен питомец, при което да се прилагат шампоани и почистващи средства само за кучета. Козината на шпица няма нужда от специални прически, които са нужни за някои породи. Това важи дори, ако дребосъчето ще се явява на конкурс.

Очите на японския шпиц имат нужда от всекидневна грижа, тъй като в слъзните канали се задържа течност и тя трябва да се премахва. Най-добре това да се прави след разходката, когато стопанинът полага грижи за хигиената на своя малък приятел.

Японски шпиц

Ушенцата също се проверяват периодично и се почистват с влажни клечки за уши.

Зъбите на шпица изискват системно измиване за премахване на остатъците от храна. Ползват се кучешки четки за зъби.

Изрязването на ноктите е също задължение на стопанина, тъй като шпицовете прекарват основната част от времето си вкъщи и нямат възможност да изтъркват ноктите си.

Грижите за храната на кучето са изцяло задача на стопанина, като премиум храните са препоръчителни за доброто здраве на любимеца. Ако се храни с домашно сготвена храна, менюто трябва да е разнообразно и да се добавят витамини и минерали.

Освен поддръжката, японският шпиц се нуждае и от грижи за тонуса и психиката си. Тъй като е активно животно то трябва да разполага с много играчки у дома, с които да се забавлява, изразходвайки енергията си. Разходките навън са задължителни два пъти на ден. Обучение и дресировка на кучето може да се извършва по време на излетите навън, а кученцето ще бъде щастливо да придружава собствениците при техните пътувания и да споделя почивките и пикниците сред природата, за да се чувства пълноценен член на семейството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати