miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на японски шпиц

Характер и поведение на японски шпиц

Характер и поведение на японски шпиц
Бутилка за пиене на вода за кучета-37%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
16.50 лв.
Виж ››

Перфектен домашен любимец - има ли такова нещо? Много любители на кучета ще кажат, че японският шпиц отговаря на това определение. Малко, компактно, сладко, дружелюбно кученце, което се вписва идеално в голямо семейство.

Декоративното бижу има луксозна космена покривка, приятно изглеждаща муцунка, хармонираща отлично с весел, дружелюбен нрав. Малкият домашен приятел няма ловни инстинкти, той е идеален спътник и компаньон на човека.

Японският шпиц е отдаден приятел на своя стопанин и затова е силно зависим от него. Ако не му се създаде веднага негово местенце в дома, той ще се настани там, където е собственика и ще определи мястото като свое.

Тъй като е активно и весело животно, японското джудже комуникира добре с други представители на кучешкото войнство, така че разходките са не само забавни, те са необходимост за него.

Всеки собственик на японски шпиц ще потвърди, че тази порода е много лоялен спътник и може да стане незаменим приятел на всеки член на семейството. То се разбира еднакво добре с възрастни и деца, като в игрите никога няма да навреди на малките си собственици.

Обратно на очакванията, по поведение японският шпиц не е шумен, даже почти не лае. Наричат го тихото азиатско куче. Затова то е много подходящо куче за апартамент, не създава проблеми на съседите.

Японски шпиц

Когато е навън това кутре е любопитно и отворено към взаимодействие с околните, но с непознати е внимателно. Обича да плува във водата и при посещение на водно тяло се хвърля в него без страх.

Японското джудже е добра идея за домашен питомец, защото не проявява ревност в отношенията си към хората, то е кротко в отношенията с други домашни любимци и успешно съжителства с тях. Нужно е обаче да се подходи внимателно при запознаването му с нови хора и животни и това да стане постепенно, за да не прояви неочаквана агресия.

Тъй като е представител на декоративните породи кучета, по характер японският шпиц има по рождение нужните основни умения за социално общуване. В началото на социалния му живот кученцето трябва просто да бъде напътствано внимателно, защото не обича да бъде обучавано продължително. Това може да става по време на разходка, за да бъде максимално лесно и приятно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати