miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на унгарска визла

Дресура и обучение на унгарска визла

Дресура и обучение на унгарска визла
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Визлата е порода куче, за която може да се каже, че се нуждае от страшно много движение. Тичане и пак тичане - това е самата същност на това супер енергично животно. Специалистите препоръчват визлата да бъде оставена да потича поне 2 часа на свобода всеки ден.

Ако бъде затворено дълго в апартамент, кучето от тази порода няма да се чувства добре. Безопасното пространство му е много необходимо както да изразходва енергията си, така и за дресура и обучение.

Обучението на унгарската визла - това схватливо и послушно куче не представлява никаква трудност, защото визлата има готовност учи и изпълнява команди. Най-лесно ще бъде осъществено обучението, ако то имитира някои ловни техники, тъй като в самата си същност това е ловно куче и в природата му са заложени ловните похвати.

Подобно на останалите породи визлата не търпи грубо отношение, нито толерира да бъде навиквана или малтретирана физически. Спокойното и търпелива отношение, подкрепено с похвали и лакомства върши отлична работа.

За заучаване на кучешки команди е най-добре да се съчетае разходката и играта с тренировки. Те обаче е добре да се правят на по-спокойно място, защото животното е прекалено енергично и при всяка изникнала възможност за игра, ще изостави наставленията.

Унгарска визла

Характерно за визлата е, че тя е много социална и лесно се сприятелява с всеки човек или животно, но може да прояви ловната си страст, ако реши, че животното насреща е ловен обект, както и може да бъде агресивна, ако се почувства застрашена. Поради това ранната социализация е много важен елемент от обучението на кучето.

Визлата може да бъде дресиранаи като работещо куче. Тя е птичар и има много добре развито обоняние. Става отличен апортьор на отстреляни птици. За целта е нужно по-специално обучение и дресура за ловни походи, насърчаваща плувните умения и ориентирането в пресечени местности на кучето, които му се отдават по природа. При този тип обучение ловците залагат на надеждността и изпълнителността на визлата, която освен всичко лесно понася промените в климата.

Съжителството с визла е лесно и приятно, стига кучето да усеща любовта и вниманието на стопанина, тя ще отвърне с качества, които ще го очароват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати