miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Важни грижи при отглеждане на унгарска визла

Важни грижи при отглеждане на унгарска визла

Важни грижи при отглеждането на унгарска визла
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Ако трябва с две думи да бъде описана унгарската визла, то те са сладур с шоколадов тен. Тези спортни кучета с унгарски произход, както издава и името им, са изключително любвеобилни и лоялни спътници на човека.

Ако трябва да намерим мястото им сред другите породи, те са най-малките сред представителите на ретривъра и са много благи по нрав и послушни като поведение. Това определя и грижите за унгарските визли като лесни и не изискващи много време и вложения.

Космената им покривка е интересна. Тя е къса върху издълженото им грациозно тяло, а понякога по гърдите им се наблюдават бели петна. Тъй като козината им е къса, прилепнала и гладка, както и плътна, тя се поддържа лесно. Липсата на подкосъм обаче прави унгарската визла неподходящо за отглеждане на открито, защото студът е неподходящ при такава визия.

Съществува и разновидност с дълъг косъм, който изисква малко повече внимание за разресване, но късокосместите са много повече и визлата е позната главно с визията с къс косъм.

Особеност на грижите за унгарската визла е необходимостта на животното от движение. Това енергично куче обича да тича повече от всичко друго на света. Нужно е да се осигури простор, където визлата да се налудува на воля след поредната разходка.

Тъй като е много социално животно, визлата има непрекъснато нужда да бъде близо до стопанина, да се сгуши до него, да се разположи в леглото му и да усети вниманието и обичта, от които се нуждае. Прекалено заетите и отчуждени или нехайни хора не се най-подходящите стопани за тази порода.

Унгарска визла

Добра новина е, че поддръжката на визлата не изисква почти нищо. Животното е изключително чисто, не мирише и само се почиства от мръсотиите след разходка навън. Може да се къпе 3-4 пъти в година, а в останалото време само да се избърсва с влажна кърпа.

Добре е кучето да бъде водено на места с течаща вода, защото породата е силно привързана към водата и обича да плува и да се гмурка. След посещение на езеро или река е добре домашният питомец да се изкъпе.

По отношение на храната визлата също не изисква специални грижи. Стандартната кучешка храна, фабрично приготвена или домашно сготвена са напълно достатъчни, за да поддържат животното, което се нуждае повече от простор и внимателно отношение, отколкото от специални изненади.

Прочетете още за отглеждането на визла вкъщи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати