Име за корги

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k12698
Име за корги
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Коргитата са очарователни кучета с къси крака, подобно на дакелите. Те се срещат в две разновидности - Корги Кардиган и Корги Пембрук. Макар тези кучета да са по-екзотични за нашите ширини, все по-често вече могат да се видят коргита и в България.

Коргитата са самоуверени, умни, лоялни, игриви и забавни кучета, които могат да се превърнат в перфектните домашни любимци, ако знаете как да се грижите за тях и им обръщате достатъчно внимание.

Коргитата са създадени като работни овчарски кучета, но днес са семейни домашни любимци. И макар днес голяма част от тях да прекарват деня си върху удобни дивани в градска среда, все още носят онзи приключенски дух на своите предци.

Затова дребното куче има нужда от редовни разходки и кучешки упражнения. Те са пълни с енергия и могат да ви забавляват цял ден с пакостите си и причудливите пози, които заемат, докато си почиват.

Освен това са много интуитивни и независими. Понякога си създават свои собствени правила и могат да ви противоречат, ако не знаете как да наложите авторитет. Освен това могат да са териториални и подозрителни към котки или други кучета.

Някои от тях изглеждат, че обичат да се налагат, но в никакъв случай не са злонамерени. Просто трябва още в началото да наложите ясни правила пред вашето куче и да ги следвате. То трябва да знае кое му е позволено и кое - не.

Коргитата ще се радват да излизат на продължителни разходки и да ви следват в парка или в планината. Това е добре и за здравето им, тъй като заседналият начин на живот може да доведе до затлъстяване при кучето. Когато получават умерени упражнения и движение всеки ден те са здрави и щастливи.

Тъй като са предци на пастирски кучета, ще се радват да получават и задачи, стимулиращи ума им. Те обичат да са винаги заети с нещо и да не скучаят. С подходящите занимания и социализация ще имате един верен приятел, който ще ви следва навсякъде.

Име за женско корги

Когато си вземате куче, трябва да му изберете и име, което да му приляга. Ето някои идеи за име на корги.

Идеи за име на мъжко корги:

Чарли

Купър

Бейли

Дюк

Бъди

Роки

Декстър

Локи

Тор

Тоби

Идеи за име на женско корги:

Име за мъжко корги

Зоуи

Софи

Оли

Уиние

Маги

Майли

Стела

Дейзи

Белла

Моли

Ели

Лола

Това бяха нашите предложения за имена на корги. Надяваме се, че сме ви вдъхнови да изберете най-красивото име за кучето си!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати