miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Породи ловни кучета с брада

Породи ловни кучета с брада

Породи ловни кучета с брада
Снимка: Winsker/pixabay.com
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Подобно на други животни, различните породи кучета имат отличаващи ги интересни характеристики. Една от най-любопитните е наличието на брада.

Определяме като брада дългата коса, които някои породи имат около муцуната си. Тя им придава по-забележителен вид. Обикновено брадата изисква повече грижи от страна на стопанина, но пък прави кучето интересно.

Ще бъде интересно да бъдат представени няколко ловни породи кучета с брада.

Еърдейл териер

Това голямо ловно куче има хубава брада, кафеникаво обагрена, силно атлетично тяло и захапка, подобна на ротвайлера. Това силно куче е балансирано и спокойно, интелигентно и готово да се учи и следва инструкции.

Използват го за лов на видри в Европа, както и на елени и мечки в Канада.

Шнауцер

Това е може би най-известното брадато куче в света. Жизнено и енергично животно, шнауцерът може да бъде в големи и мини размери.

Кучето е добър пазач днес, а по-рано е било ловец на плъхове и други дребни гризачи. Добре се адаптира като домашен любимец в днешни времена.

Фокстериер

Фокстериер

Това ловно брадато куче е енергично и умно и затова е много добре прието във висшето общество.

Интелигентността улеснява много обучението на животните от породата. Изискват обаче много обучение, за да се избегне тревожността, към която са склонни.

Видрово гонче

То е древна ловна порода кучета. Има силен ловен инстинкт заради изключителното си обоняние. То е основно ловно куче за преследване.

Това е работно куче, което е и отличен плувец, но не става за живот в апартамент. Днес е една от най.-застрашените породи.

Ирландски вълкодав

Ирландският вълкодав е куче с големи размери, което е било използвано за лов на едър дивеч.

Ловно кучета

Въпреки едрите си размери, тези кучета са много спокойни, наричат ги приятелски гиганти. Те са отлични работещи кучета, предимно овчарска порода.

Дратхаар

Универсално ловно куче, с което в Германия се гордеят е дратхаар. Това е високо специализирано работно куче за лов с брада и мустаци.

Това интелигентно и умно животно е много ценено, защото се разбира отлично с всеки член на домакинството, където се отглежда, и е добър домашен любимец, освен ловджийска порода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати