Хранене на кувас

Хранене на кувас
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Кувас са унгарски, планински големи кучета, почти загубени като порода по време на І световна война и после възстановени отново. Днес са чудесни пазачи на дома и домашни любимци с характер.

Необходимо е само отговорен човек с достатъчно свободно време да се нагърби с отглеждането на такова куче, за да може да му осигури вниманието и грижите, които то изисква.

Кувас не е претенциозно животно, но има своите особености и те трябва да се зная и спазват. Това важи и за храната. Добрата новина е, че кувас е всеядно куче. Може да бъде хранено както с готови кучешки храни с високо качество, които се предлагат в търговската мрежа, така и с естествена храна.

Възрастното животно има нужда от месна храна, включваща постни меса като пилешкото, телешкото, заешкото и крехки като агнешкото, а тежки като овнешкото е добре да се избягват.

Свинското трябва да отсъства в диетата на куваса, защото породата не понася добре този вид месо. Не са подходящи също тръбните кокали, пикантините и мазни храни, тестени и сладки изделия. Всички сурови меса, както и суровата риба също не се препоръчват.

Наред с месото, в храната на куваса трябва да присъстват зърнените култури и зеленчуците и всички основни съставки в менюто трябва да бъдат в равни пропорции.

Ако домашния питомец бъде хранен с естествена храна, стопанинът трябва да се погрижи да получи всички необходими добавки от витамини и минерали.

Подходящи храни за кувас

Малкото кученце кувас има нужда от следните храни:

- Млечна храна;

- Житни продукти;

- Меки хрущяли и мляно месо;

- Зеленчуци в сурово и сварено състояние;

- Варен яйчен жълтък;

- Варена риба, почистена от костите.

Месната част от менюто на куваса е необходимо да съставлява половината от хранителната дажба, тъй като животното расте бързо и увеличава устремно теглото си, а растящото тяло има нужда от протеини и други хранителни вещества, осигуряващи растежа. Правилното хранене в началната възраст предпазва кучето от ставни и костни заболявания като възрастен екземпляр.

Кучето се нуждае от постоянен достъп до прясна и чиста вода. Водата е нужно да се подменя няколко пъти в денонощието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати