miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на мини шнауцер

Хранене на мини шнауцер

Хранене на мини шнауцер

Пристигането на нов член на семейството, какъвто е домашният любимец, е свързано с много радости вълнения, възторг и внимание от страна на малки и големи в дома. Когато градусът на емоциите спадне, идва време на първият въпрос, който си задава всеки стопанин без опит с предишни домашни питомци и той е: с какво да храня новото си живо притежание?

Когато пък става въпрос за кученце от мини порода, каквото е мини шнауцерът, се добавят и нови тревожни размисли: колко точно храна трябва да поеме мъничето, за да се нахрани добре, но без да се прехранва? Какъв тип храна яде мини шнауцерът, което наричат джудже шнауцер?

За да се избегнат тревоги по този въпрос, добре е всеки бъдещ стопанин да потърси информация за хранителните навици на породата и нуждите на неговия бъдещ приятел.

Мини шнауцерът е активно куче, нуждае се от питателна кучешка храна с високо качество, за да бъде в идеална кондиция. При тях се появява проблем с нивото на мазнини в диетата, затова храненето трябва да бъде много внимателно. Подходящото количество храна за мини шнауцера се определя от размера на домашния питомец, а качеството на храната има пряка връзка с нейното количество.

Младите животни на възраст до 1 година трябва да изяждат от 1/3 до половин чаша суха храна два пъти на ден. Тя е повече от храната на възрастното куче, заради нуждата от енергия. Ако мъничето е под 8 месеца дажбата му е четвърт чаша суха храна 3-4 пъти на ден. След като кутрето навърши 8 месеца храненето се свежда до 2 пъти на ден.

Ако мини шнауцерът се храни с домашна храна, трябва да се има предвид, че много здравословни проблеми на породата са свързани с храносмилането. Здравословната диета включва прясно термично обработено месо, малко зеленчуци и малко зърно.

Мини шнауцер

Храни, съдържащи много царевица и пшеница нямат място в хранителната диета на мини шнауцера. Те не носят нищо като полезност, а могат да навредят, носейки алергии и кожни проблеми. Много храни съдържат пълнеж и странични продукти, които са вредни за здравето на мини шнауцера, затова висококачествената проверена храна е изборът, който ще запази здрав и жизнен шнауцер.

Ако и вие искате такъв невероятен приятел, вижте тези обяви за мини шнауцер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати