miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Важни грижи при отглеждане на мини шнауцер

Важни грижи при отглеждане на мини шнауцер

Важни грижи при отглеждане на мини шнауцер

Отглеждането на домашен любимец носи много положителни емоции, но е съпроводено с грижи и отдаденост от страна на стопанина. Нашите домашни питомци приемат усилията ни в тази посока и отговарят с любов и преданост, стопляща сърцето. Малките стопани на домашни животни пък се учат на отговорност и последователност в грижата за своите приятели в игрите.

Ако имате мини шнауцер за домашен компаньон, спътник, приятел, защитник и лоялен член на семейството следва да му се отдели вниманието и грижата, която се полага на всеки обитател на дома. Грижите за мъника сред шнауцерите не са малко и изискват постоянство.

Най-важната от тях е грижата за козината на кучето. Поради факта, че кучето има доста дълъг и труден за поддържане косъм, в него често се образуват сплъстявания и дори топки. Те са главната причина за кожните възпаления, от които страдат представителите на породата.

Разресването е задължителна грижа за мини шнауцера. Необходимо е 2 пъти седмично да се разресва и четка, а най-добре всеки ден. Прави се с твърда четка. Пространството по краката, подмишниците и корема е особено податливо на фитили и по-големи сплъстявания.

Мини Шнауцер

Водните процедури в замяна на това трябва да са редки. Козината на мини шнауцер е плътна, дебела и съхне трудно, затова кучето не бива да се къпе често. Най-добре това да става около подстригването. То се прави поне веднъж годишно.

Нужно е да се следи състоянието на ушите, очите и носа на мъника и да се почистват редовно.

Редовно се ходи на преглед при ветеринар, където се поставят ваксините, гарантиращи здравето на домашния питомец. Малките кученца се ваксинират по календара, а големите веднъж в годината.

При планиране на грижите за мини шнауцер трябва да се знае, че тази порода спада към чистите животни. Това предполага, че времето и финансите, инвестирани в отглеждане на мини шнауцера, не представляват голям разход, както се случва с други породи. Достатъчно е да бъдат постоянни, а превенцията е важна, особено по отношение на поддържането на козината и грижите за здравословното състояние на домашния любимец.

Прочетете още за характера на мини шнауцера и с какво се храни миниатюрният шнауцер?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати