miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на Дого Аржетино

Хранене на Дого Аржетино

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k12699
Хранене на Дого Аржентино
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
Виж ››

Дого Аржентино са може би едни от най-смелите и верни кучета на планетата. Те са били отгледани в Аржентина, за да бъдат перфектните другари за лов, които са били готови да повалят животни като глигани и пуми, без да се замислят.

Те са големи, силни и са емблематична част от аржентинската култура.

Не отне много време на останалия свят да вземе под внимание Дого Аржентино, сега това е глобална порода, която е любяща, защитаваща безброй семейства.

Тя се счита за едра порода и има конкретни насоки за хранене на Дого Аржентино, които трябва да следвате. Както всеки продукт, който купувате за кучето си, пазарът може да бъде много богат.

Има толкова много възможности за избор на храна за Дого Аржентино и вие трябва да направите внимателна преценка. Ето какво трябва да съдържа храната на кучето ви.

Протеини за кучета

Кучетата от всякакъв размер се нуждаят от огромно количество протеини в диетата си, много повече от хората. Има два основни източника на протеини, на които ще попаднете, когато разглеждате кучешки храни - животински и растителни.

Протеинът за кучето, който е на животинска основа, в храната на Дого Аржентино е най-скъпият, често идва от говеждо, агнешко или пилешко месо. Той е пълен с витамини и минерали, които естествено се срещат в телата на животните, използвани за храната, и обикновено се счита за най-здравословната форма на протеин за куче.

Отглеждане на Дого Аржентино

Протеините на растителна основа са много по-евтини за производство и основно идват от боб и соя. Те са рентабилен начин да осигурите на кучето си необходимия протеин, но им липсват някои витамини и минерали, които по своята същност са включени в животинските протеини.

Мазнини

Подобно на хората, кучетата се нуждаят от мазнини, за да функционират правилно. Дого Аржентино отново се нуждаят от него в по-големи количества от нас (но нямат нужда от него в повече).

Както при хората, кучетата използват мазнини за усвояване на витамини, за осигуряване на енергия и добавяне на вкус към храната. Въпреки това, кучетата също използват мазнини за производството на хормони по начин, по който хората не го правят.

Витамини и минерали за кучета

Витамините и минералите са също толкова важни за здравето и благосъстоянието на кучето, колкото и за благосъстоянието на човека.

Всички уважавани марки правят храна за кучета, която е предназначена да се консумира за всяко хранене през деня. Като такива, всички те съдържат необходимите хранителни вещества за здравословна балансирана диета на кучето.

Дого Аржентино и дете

Дого Дого Аржентинос обаче се нуждае от един витамин в по-големи количества от много други породи - витамин С.

Дого Аржентино страда от кучешка дисплазия на тазобедрената става, това е един от най-често срещаните проблеми, свързани с породата. Витамин С допринася много за намаляването на вероятността от поява на тези проблеми.

Няма да намерите храна за кучета, в която има достатъчно витамин С, за да предотврати дисплазия на тазобедрената става в Дого Аржентино, така че ще трябва да им осигурите допълнителни добавки. Попитайте вашият ветеринар за повече насоки по темата.

Винаги подбирайте внимателно храните за Дого Аржентино. Това голямо куче има нужда от много енергия и сила, подобно на други едри породи като Санбернар, Немска овчарка, Коли и Немски дог.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати