Защо тренировките са толкова важни за твоето куче?

Защо тренировките са толкова важни за твоето куче

Редовните упражнения са идеално средство за поддържане на добра форма и здраве, било то при хората или при нашите четириноги приятели. За тези, които смятат, че тренировките или ходенето на фитнес са досадна задача, имате други възможности като йога, зумба, плуване и много други. Замисляли ли сте се обаче дали има опции за нашите лаещи приятели? Редовното извеждане на вашите домашни любимци на разходки или всякакъв вид физическа активност е необходимо за благосъстоянието и здравето на кучето ви.

Предлагаме ви четири причини, поради които упражненията за кучета за задължителни.

Намаляват тревожността при кучетата

Много породи показват признаци на безпокойство и хиперактивност; но всъщност всяко куче, също може да страда от тревожност. Тревожните кучета винаги са на крака, дори крачещи, лаейки, задъхани или прекалено ближещи се. Извеждането им за по-дълги разходки или включването им в игрови дейности като игра на улов или оставянето им да се забавляват с други кучета, може да помогне за освобождаване на стреса, който може да им причини безпокойство, и да ги накара да са напрегнати.

Предотвратява заболявания на ставите

Трениране на кучето

Необходимо е да се гарантира, че физическата активност на кучетата е достатъчна, за да поддържат килограмите си под контрол. Това ще избегне състояния като артрит и болки в ставите, които са характерни за кучетата с наднормено тегло, които не спортуват.

Забавляват кучетата

Кучетата често се отегчават и непрекъснато търсят да се ангажират с нещо. В тази връзка дъвчат мебели, копаят дупки или правят бели. Такива са и моментите, когато откриете, че обувките ви са разкъсани на парчета. Така че да поддържате ангажирани и ентусиазирани четириногите си приятели с кучешки тренировки е изключително важно. 

Подобряват социализацията на домашния любимец

Упражнения за кучета

Колкото и да ги обичате или да ги забавлявате с вашите творчески игри, кучетата трябва да общуват със себеподобни и да се социализират.  Най-добре е това да стане в ранна възраст, защото при възрастните кучета с изградени навици може да е по-трудно. Смесването с други кучета, играта с тях или дори ходенето с тях ги прави щастливи и заети. Заведете ги в кучешки паркове, където могат да се срещнат с други кучета и да тичат с тях.

Можете също така да се запознаете с нови хора и да обсъждате заедно неща за своите домашни любимци, което в крайна сметка може да ви даде полезни знания и практични съвети за тренировките за кучета.

Кучешките тренировки, упражнения, разходки и игри за важни за всяко куче. Но те са особено определящи за поведението на хиперактивни питомци като джак ръсел териер, бордър коли, чихуахуа, визла, пудел, ваймаранер, мини пинчер, йоркширски териер и далматинец.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати