Кои са най-популярните породи кучета през 2021 година

Най-популярните породи кучета през 2021

Кучето е най-верният спътник на човека. Безспорно обаче през различните етапи на човечеството различни породи кучета са били предпочитани. Кои са най-популярните породи кучета през 2021 година?

Лабрадор ретривър

Тези известни, приятелски настроени кучета са най-добрият приятел на човека. Първоначално отглеждана за лов на патици, спортната порода е известна със своята безкрайна привързаност и общ ентусиазъм, който се демонстрира във всичко. Особено, ако е включена игра.

Немска овчарка

Трудолюбиви, лоялни и смели, немските овчарки са най-известни с ролята си на работещи членове на обществото. У дома породата е нежен пазител.

Голдън Ретривър

Голдън ретривър

Екстровертен и непринуден четириног другар. Трудно е да си представите златен ретривър, който да не маха с опашка, защото по природа те са много обичливи и общителни създания. Лесно обучими и определение за най-добрия приятел на човека, голдън ретривърите са еднакво съвместими за работа или игра.

Френски булдог

С набръчкано лице, големи уши и неустоими кучешки очи е лесно да се разбере защо тази фотогенична порода е толкова популярен избор. Малки по размер и относително тихи, те са естествен избор за градските жители!

Английски булдог

Благодарение на сърдечно телосложение и нежен характер, тази единствена по рода си порода създава любящи и лоялни спътници.

Пудел

Пудел

С разнообразие от размери и цветове има породи пудели за всички. Пуделите имат репутацията на кучета с характер, но в действителност те са опитни спортисти и умни създания, които са любящи, лесни за обучение семейни спътници.

Бигъл

Тази популярна порода кучета може да се похвали с външен вид на сладко кученце, което заедно със своята любопитна природа и закачлива индивидуалност я прави естествен победител по отношение на популярността.

Ротвайлер

Правилно обучените ротвайлери са приятни спътници, спокойни и сдържани. Това може да ги направи подозрителни за непознати хора, но членовете на семейството знаят какво пухкаво мече може да бъде тази порода.

Пойнтер

Пойнтер

Не е необичайно да чуете думите благородни и аристократични, когато се обсъжда тази популярна порода кучета, известна със своя елегантен външен вид.

Корги

Корги изненада експертите, като направи списъка с топ 10 едва наскоро през 2019 г. Техният абсолютно очарователен външен вид и умен характер допринасят за популярността им.

Дакел

Отличителният външен вид на дакела е спечелил много почитатели, но прекрасната му личност също не бива да се пренебрегва. Дръзка, понякога упорита и винаги ентусиазирана, тази популярна порода кучета през 2021 е безкрайно мила.

Йоркширски териер

Йоркшир

Не се заблуждавайте от бляскавото палто на тези дребни кралици на красотата. Кучето йорки първоначално е отглеждано като трудолюбив асистент и все още може да се похвали с много от тези упорити качества на териер днес.

Австралийска овчарка

Ако някога сте срещали австралийска овчарка, знаете колко умни и забавни могат да бъдат те. Неуморна и устойчива, тази порода е най-добрият спътник за всеки човек с активен начин на живот.

Боксер

Боксерите имат всичко; тази популярна порода е лоялна и смела, но също така забавна и привързана, което ги прави любим член на всяко семейство.

Сибирско хъски

Тези трудолюбиви кучета са създадени за бягане на дълги разстояния и суров, студен климат. Може да ги познаете по красивите им сини очи. Често пъти ги бъркат с аляски маламут или аляски клий кай.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати