miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Как да зарадваш кучето си?

Как да зарадваш кучето си?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k12699
Щастливо куче
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Кучетата са предани. Те се грижат за стопанина си и го обичат без капка егоизъм, като не искат много в замяна. И кой не обича щастливо куче да тича из къщата и да размахва опашка!

Ето 8 начина как да зарадвате кучето си!

1. Купете му нови играчки

Точно като децата, кучетата също обичат нови кучешки играчки. Така че ако нямате достатъчно играчки за него, купете някои; А ако имате достатъчно играчки, за да поддържате интереса на животното, крийте някои и вадете други от време на време.

2. Изведете го на разходка

Кой не обича разходките?  Представете си как се разхождате с любимия човек в прекрасно време. Удивително, нали?  Е, защо да не зарадвате и кучето си с разходки?  Точно както не бихте искали да се забивате у дома по цял ден, и кучетата не харесват твърде дългото стоене вкъщи. Затова отделете малко време за кучето си, оставете го да се запознае с нови хора и домашни любимци.

3. Тренирайте го

Кучетата са фантастични ученици. Дори кучето ви да е достатъчно голямо или вече не е толкова послушно, можете лесно да тренирате. В края на краищата те са невероятни в схващането на нови трикове. Обучението е невероятен начин да прекарате време с кучето си и да създадете връзка. 

Как да направим кучето щастливо

4. Изкъпете го

Не всяко куче обича да се къпе, но редовните бани могат да му помогнат да се чувства свежо и да държи потенциални алергени далеч. В зависимост от породата на вашето куче, къпането му два пъти или три пъти месечно е идеален интервал от време, за да накарате вашето куче да се сприятели с вода. 

5. Оставете го да се социализира

Кучетата са социални животни. Срещите с нови хора и техните кучета могат да помогнат за повишаване на социализацията на вашето куче. Задържането му само вкъщи може да доведе до поведенчески проблеми. 

6. Хранете го със здравословни кучешки лакомства

Здравословната диета предполага здраво куче. Когато решавате с какво да храните кучето си, вземете предвид възрастта и енергийното ниво на вашето куче, без да пропускате да поддържате здравословното тегло на домашния любимец. Можете да помислите за храни като овесени ядки, зелен фасул, фъстъчено масло или тиква, за да внесете промяна в рутинната храна на куче.

7. Водете го на ветеринар на редовни интервали

Водете кучето на ветеринар

Независимо колко добре познавате кучето си, ветеринарят определено го познава по-добре. С какво трябва да се храни, колко трябва да тежи и ваксинации, от които се нуждае вашето куче, за да се чувства добре. На всеки шест месеца е идеалното време да водите кучето си за редовен преглед.

8. Не стресирайте себе си и кучето

Не се дръжте тревожно около него. Запазете спокойствие и вдъхвайте доверие, бъдете някой, който бихте искали да бъде вашето куче.

Вече знаете как да зарадвате кучето си? Ако все още нямате такъв домашен любимец, запознайте се тук с породите кучета. Научете повече за френски булдог, доберман, корги, мопс, пекинез и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати