miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Как да се справим с лошите кучешки навици

Как да се справим с лошите кучешки навици

Как да се справим с лошите кучешки навици
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
Виж ››

Едно от най-важните неща, които трябва да разбереш преди да се опиташ да промениш лошото поведение на кучето, е това, че наказанието не работи в повечето случаи, тъй като много често кучетата дори не разбират за какво всъщност са наказани.

Тук ще ви предложим някои съвети, за да ви помогнем да се справите с лошите кучешки навици. Но не забравяйте, че е важно винаги да обсъждате поведенческите проблеми на вашия домашен любимец с ветеринарен лекар, който може да определи дали те са причинени от някакъв медицински проблем. Ако той ви изясни всичко, помислете дали да не потърсите помощта на кучешки треньор.

Дъвченето е естествено поведение за кучетата, тъй като те изследват околната среда с уста. Чрез него те също облекчават стреса и скуката и им помага да поддържат зъбите си чисти. Ако кучето гризе всичко, пренасочете дъвченето към подходящ предмет, като играчка за дъвчене например. След това похвалете кучето си, че е избрало подходящия предмет за дъвченето му. Говорете с вашия ветеринарен лекар за това кои дъвчащи предмети и играчки са безопасни за вашето куче.

Кучетата лаят при звънене на звънеца по различни причини. Те биха могли да бъдат развълнувани или притеснени от посетителите, или може да лаят, защото смятат, че по този начин ще предпазят стопаните си от някаква опасност. Един от най-добрите начини да спрете лаенето при звъненето на звънеца е да научите кучето да седи и да чака вратата просто да се отвори. тогава задължително възнаградете това поведение.

Копаенето е носи голямо удоволствие на кучетата, независимо дали копаят, за да достигнат аромат, или просто да освободят натрупаната енергия. Помогнете на кучето си да го прави на подходящо място за тази цел, като му осигурите пясъчник или част от двора, където му е позволено да копае. Уверете се, че тази зона има ясно маркирани граници и използвайте лакомства и играчки, за да направите това ново място за копаене по-вълнуващо от старото.

Рязкото лаене от задната седалка може да означава, че вашето куче изразява различни емоции - от страх и разочарование до бурна радост. Най-добрият начин да се справите с този кучешки навик е да използвате ограничаващо оборудване, за да помогнете на вашия домашен любимец да се чувства по-сигурен. Други опция е да използвате спрей с феромони, който да помогне за отпускането на вашето куче, или да му дадете гумена играчка за дъвчене, върху която да се съсредоточи по време на пътуването с колата.

Кучетата дъвчат

Колкото и сладко или отчаяно да изглежда вашето куче, постоянството е ключът към ограничаването на "просене" на храна по време на вечерята ви. Уверете се, че никой от вашето семейство не храни кучето от масата. Дори ако само един път дадете човешка храна на кучето от масата, то ще иска отново и отново. Не се изкушавайте в никакъв случай, просто осигурете по време на храненето ви подходящи занимания за него, които да му задържат вниманието далеч от вашата маса.

Уринирането в дома е един от най-лошите навици на кучетата. Те го правят, за да маркират територия или да оставят знак за други кучета, което обикновено правят на открито. Ако видите, че кучето пикае вкъщи, или дори да се подготвя за това вътре, бързо го прекъснете със забранително „не“ и го изведете навън. След това го възнаградете и похвалете, че е избрал да уринира на открито. Почистете хубаво с препарат предишното уриниране, за да премахнете аромата, който ще го накара отново да го направи.

Взимането на храна от плота е един от най-трудните кучешки навици за прекъсване, тъй като кучетата изпитват огромно удоволствие от това да откраднат храна и да я изядат след това. Най-лесният начин да решите този проблем е като не оставяте храна наоколо. Сложете някакъв вид ограда, за да ограничите достъпа на вашето куче до кухнята, когато не сте там.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати