miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Как да научите кучето си да се изхожда по-бързо в дъжда

Как да научите кучето си да се изхожда по-бързо в дъжда

Как да научим кучето да се изхожда по-бързо в дъжда

Някои кучета са доста придирчиви, що се отнася до обстоятелствата, при които ходят до тоалетна. Често те душат земята дълго време, въртят се постоянно, тъкмо се приготвят да се изходят и в последния момент си променят мнението, и продължават да търсят друго място да си свършат работата.

Промените във времето като вятър, дъжд или сняг усложняват още повече ситуацията и удължават разходката. И колкото и да ни е приятно да се разхождате с четириногия си приятел, когато навън е кучи студ или дъждът се излива като из ведро, е особено важно да научите кучето да се изхожда по-бързо.

Ето няколко прости стъпки, които можете да предприемете, за да научите кучето си да се изхожда по-бързо:

1. Научете кучето си да си върши работата при сигнал

Първата стъпка, която ще помогне на кучето ви да преодолее неприязънта си към дъжда, е установяването на сигнал, при който то трябва да ходи до тоалетната. За вашето куче това ще означава, че то не трябва да чака, докато мехурът му се напълни догоре, за да си върши работата. Всеки път когато изведете кучето си навън и то се изходи по малка или голяма нужда - започнете да му давате лакомство или някаква друга награда. Така то ще свързва това действие с нещо приятно.

2. Свържете сигнала с поведението на кучето

Започнете като установите сигнала при нормални времеви условия. Когато кучето ви се подготвя да се изхожда (започва да се върти, души мястото, прикляка или вдига крак) веднага дайте сигнала - сигнала може да бъде “Бъди бърз! ” или "Давай смело! " или каквото си решите). Веднага щом кучето се изходи, дайте му награда. Наградата може да бъде нещо обикновено като похвала, погалване или лакомство, или нещо интерактивно като игра с пръчка или топка.

3. Изберете правилната награда за кучето си

Когато учите кучето си да се изхожда по-бързо и по ваша команда, е особено важно да установите какво точно иска домашния ви любимец, за да му дадете наградата, която ще го мотивира най-много. При хубаво време, наградата може да бъде играчка или вкусотийка, галене или похвала, или дори повече време за игра навън. При студено време, когато не им се стои в снега или дъжда, може да ги научите, че само след като си свършат работата могат да се приберат на топло. И все пак, за да не се чувстват излъгани, можете все пак да им дадете кучешко лакомство веднага след като си свършат работата.

4. Никаква награда, докато кучето не отиде до тоалетна

Обучение на кучето

Научете кучето си да се изхожда бързо като не му давате наградата, докато не си свърши работата. Това ще рече да стоите до храстите (или където обикновено се изхожда) и да не му обръщате внимание, докато не отиде до тоалетна. Без тази дресировка на кучето, инатливите кучета нямат причина да бързат. Ще се изненадате колко дълго едно куче може да се стиска, особено в лошо време. Освен това много кучета се научават да се стискат, защото собствениците им неволно са ги научили да се бавят с изхождането, тъй като веднъж щом си свършат работата, те знаят, че разходката приключва и ще бъдат прибрани обратно вкъщи.

5. Обличайте кучето според времето

Може да ви звучи смешно, но при кучетата, които са особено чувствителни към мокрото и студеното време, специализираните кучешки дрехи или палта могат да помогнат значително. Един дъждобран може да направи дъждовното време по-поносимо, а кучетата, които не харесват мокрия или студен асфалт или трева, могат да бъдат дресирани да носят специални обувки за кучета, които да им пазят топло и сухо на краката.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати