Какво трябва да знаете за храненето на малко кученце

Какво трябва да знаете за храненето на малко кученце

Изборът на подходяща храна за вашето малко кученце може да изглежда като огромна дилема при толкова много възможности за избор на пазара за кучешка храна. Тук ще откриете някои съвети, които ще ви помогнат да установите перфектната рутина за хранене на вашето малко кученце.

Вашата отговорност на първо място е да се уверите, че кучето яде разнообразна и балансирана храна, за да може то да порасне и стане едно здраво и щастливо голямо куче. Имате редица важни решения, които трябва да вземете, но във времето ще откриете, че задоволяването на хранителните нужди на вашето растящо кученце не толкова сложно.

Във всяка ситуация, свързана със здравето на вашето куче, вашият ветеринар е най-добрият източник за експертни съвети. Създаването на рутина за здравословно хранене не е по-различно. При първото си посещение не забравяйте да попитате вашия ветеринар няколко важни въпроса - каква е подходящата храна и количество, както и по колко пъти на ден е подходящо да храните кученцето. Растящите кученца се нуждаят от диета, богата на протеини, въглехидрати, мазнини, витамини, минерали и разбира се, много вода.

Важно е да имате представа колко голямо може да стане вашият домашен любимец, за да може да го храните правилно. Малките породи съзряват по-бързо. Те не само имат по-малки уста и зъби, но обикновено имат по-бърз метаболизъм от по-големите кученца. Храната, предназначена за малки кучета, е по-лесна за дъвчене и по-високо енергийна, за да се справи с високите им нива на активност. Понякога се налага те да ядат и по-често. Храната, предназначена за големи породи кучета, обикновено е по-малко енергийна за по-бавен, но здравословен растеж, тъй като големите породи кучета са по-склонни да развият ставни проблеми при прехранване.

Хранене на малко кученце

Придържането към ежедневната рутина на хранене ще ви помогне да се справите с ненаситния апетит на вашето кученце. Кученцата на възраст под 12 седмици трябва да ядат около 3-4 пъти на ден. След 3 месеца можете да намалите храненията до 2-3 на ден.

Когато става въпрос за това колко храна да давате на кученцето, вземете под внимание насоките, посочени на плика с храна за кученца. Ако вашето кученце оставя храна в купата си след всяко хранене или изглежда малко пухкаво, много вероятно е да го прехранвате. Както и обратното - ако изглежда твърде слабичко, то може би му давате по-малко от необходимото количество за него.

Няма една универсална диета, която да покрие всички нужди на всички кученца по света. За да се уверите, че вашето куче се храни правилно, консултирайте се с експерт, който да ви даде точните насоки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати