Каква е процедурата по осиновяването на бездомни кучета?

осиновяването на бездомни кучета

Ако сте решили, че сте узрели за това да се грижите за друго същество и да носите отговорност за него, тогава осиновяването на куче е прекрасен вариант за това. Освен това, тези малки топчици щастие са изстрадали достатъчно при живота им на улицата, като така вие ще им подарите така търсената любов и топлина, превръщайки ги в част от вашето семейство.

Каква е процедурата по осиновяването на бездомни кучета? Вижте повече:

Осиновяването на куче е безплатна процедура. Всеки, който желае да вземе кученце, може да посети приютите в страната ни в работното им време, за да се запознае с животните в него и да избере своето кученце, което ще стане част от семейството. Всички те са преминали кастрация, което е безспорен плюс, а също така имат поставен микрочип.

Другото важно нещо е да попълните декларацията за осиновяването, а именно съгласно изискванията на закона. В нея се попълват:

- вашите имена;

- адрес и данните на личната ви карта;

- съгласие, че вземате куче с конкретен номер, който ви се дава от приюта;

- цвят на козината;

- пол на кучето.

Слагайки подпис на документа, вие се съгласявате, че ще полагате качествени грижи за кучето, че може да бъдете проверени по всяко време от представител на приюта дали се грижите добре за животното, да уведомите приюта, ако промените адреса си или временно кучето бъде гледано от трети лица, а също така се съгласявате, че при неспазване на декларираното, вие носите административна и наказателна отговорност.

Другото важно условие е да се запознаете с историята на кучето, като това се посочва обикновено в страницата на приюта, ако има такава. Също така ще трябва да попълните анкета, след като си изберете животно. В него се посочва следната информация:

осиновяването на бездомни кучета процедура

1. Лични данни (имена, адрес, телефон, възрастта ви);

2. Професионалният ви статус;

3. Брой на членовете в семейството ви;

4. Имате ли деца под 12 години в домакинството ви;

5. Имате ли други животни, ако да, тогава ги опишете;

6. Къде ще живее кучето;

7. Описание на жилището;

8. На кой етаж е то;

9. Особености - наличие на двор, парк в близост, имате ли прозорци с решетки или мрежа, оживени улици или булеварди в близост и други;

10. Имате ли предишен опит с животните;

11. С каква храна ще храните кучето ви;

12. Колко често ще посещавате ветеринарен лекар;

13. При какви обстоятелства може да се разделите с животното - раждане на дете, преместване в чужбина, оплакване от страна на съседите, ако прави бели и други.

Въз основа на вашата анкета, приютът има правото да одобри осиновяването, но и да ви откаже, ако прецени че условията ви не са безопасни за животинката.

Във всеки един случай е добре да посетите конкретния приют и да се поинтересувате, каква е процедурата, както и имат ли някакви индивидуални особености на осиновяването на кучета при тях. Въпреки че това е безплатно, би било добре да дарите някаква сума за дейностите на приюта, като именно така тези организации се издържат най-често и могат да се грижат за малките сладури, докато те намерят своя дом.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати