miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Как да храним Джак Ръсел териер?

Как да храним Джак Ръсел териер?

Как да храним джак ръсел териер?
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Джак Ръсел териерът първоначално е бил отглеждан за преследване на лисици в бърлогите им. В днешно време тези кучета са предимно домашни животни. За тази енергична порода е изключително важно диетата на Джак Ръсел териер да осигурява цялата енергия, от която се нуждаят.

Днес ще разгледаме някои храни /освен гранули и консерви/, които може да давате на вашето куче от порода Джак Ръсел, за да бъде здраво и щастливо.

Банани

Бананите са напълно безопасни за кучета, ако животните не ядат по много. Плодът съдържа вещества, които кучетата трудно получават от други продукти: витамини В, С и калий.

Моркови

Морковите са здравословна закуска за вашия домашен любимец. Те са включени в много храни за кучета, тъй като морковите съдържат бета-каротин, който е полезен за зрението на животното. Този зеленчук е необходим и за кожата, и козината на кучето, така че трябва да бъде включен в диетата на Джак Ръсела.

Ориз

Джак ръсел териер?

Вареният ориз е чудесна храна за Джак Ръсел териер. Добре сварен той е източник на въглехидрати за вашия домашен любимец.

Тиква

В света на кучетата тиквата е суперхрана. Тя се използва за лечение на стомашни заболявания, включително запек и диария. Можете да я давате на вашето куче сварена или в суров вид.

Риба

Варената риба е един от най-добрите продукти за кучета, защото е постно месо. Рибата е богата на мастни киселини, които кучето трудно получава от други продукти.

Фъстъчено масло

Кучетата не бива да ядат ядки, но могат да ядат фъстъчено масло. Защо? Фъстъците не са ядка, а растение от семейство Бобови. Кучетата обичат фъстъчено масло.

Маруля

По-голямата част от зеленината е подходяща както за кучета, така и за хора. Тя често се добавят към кучешката храна, тъй като в нея има много витамини А, К и С.

Круши за Джак Ръсел Териер

Круши

Крушите са чудесен източник на хранителни вещества, но порциите трябва да са малки и семената, и сърцевината трябва да бъдат премахнати.

Ябълки

Ябълката съдържа много витамини и минерали. Това е и доста твърда и влакнеста храна, която е полезна за кучешките зъби. Трябва да се дава в умерени количества и да се премахнат семената и сърцевината, защото съдържат цианид. Това е отрова както за хората, така и за кучетата.

Ако все пак сте решили да наблегнете на кучешка храна, важно е да знаете, че трябва да осигурявате на своя домашен любимец висококачествена суха и течна храна. В тях се съдържат много от необходимите витамини и минерали, с които вашето куче ще е енергично, щастливо и най-важното - здраво.

Прочетете още за отглеждането на джак ръсела!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest