Породи кучета с големи уши

дакелите са порода кучета с дълги уши

Може да са дългоухи, но съвсем не са зайци. Това са просто... кучета. Вероятно веднага се сещате за някоя порода, която се отличава с дълги уши. Точно тази им особеност ги прави чаровни и симпатични. Ето и породите кучета с големи уши:

Дакел

Това е вероятно най-известната порода сред кучетата с дълги уши. Реално – дължината на ушите им не е чак толкова голяма, но спрямо главата и височината на тялото, е значителна. Освен че са дългоухи, дакелите са рекордьори и по дължина на тялото. Заради това те нежно са наричани понякога „саламчета“ на четири крачка.

Басет

Тази порода кучета се отличава с огромни, прекрасни дълги уши. Клепнали почти до земята, те висят гордо и дори леко се извиват навътре, наподобявайки листо на дърво или на цвете. С големите си тъжни очи, удълженото тяло и щръкнала остра опашка кучето-басет изкушава да го приютите у дома си, за да стане ваш верен приятел.

Бигъл

Много мила и дружелюбна порода кучета, която общува прекрасно с деца и други домашни любимци. Може да видите как дългите уши на бигълите се развяват доволно, докато той тича енергично във всички посоки. Неизчерпаемата енергия се дължи на факта, че тези кучета са специална селекция, създадена за ловни цели. Понякога, заради желанието си да се движат непрекъснато, тези кучета за лов могат да избягат и да скитат в продължение на дни. Така че – внимавайте с тях.

Блъдхаунд

дългоухи кучета

Това е белгийска порода кучета, която има наистина много дълги и много клепнали уши. Те изобщо не му пречат да бъде чудесен следотърсач и да разкрива престъпници. Последното всъщност често се случва, когато някой Блъдхаунд е „назначен“ за полицейско куче. Породата е идеална за целта, тъй като има перфектно обоняние, благодарение на което може да подуши следа от голямо разстояние и да различава огромно количество миризми.

Кокер Шпаньол

За тази порода дългите уши са истинска гордост. Тези кучета не просто са дългоухи – те имат наистина красиви уши, които са характерна особеност за породата. Те са покрити с дълга, понякога доста къдрава козина. Някои екземпляри имат уши, които достигат буквално до земята. За съжаление животните често страдат от ушни заболявания, сред които и глухота.

Фален

Тази порода е извества също и като Континентален декоративен шпаньол. Дългите космати уши на Фалена висят надолу от двете страни на главата му. Това е и съществената разлика, по която се отличава с роднините си от близката порода Папийон, при която ушите също са дълги и космати, но са силно щръкнали настрани. И двете породи понякога са наричани със смешното название Пеперудените кучета – именно заради ушите си.

Други породи кучета с големи уши са корги, американски кокер-шпаньол, ваймаранер, афганска хрътка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати