miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Викториански булдог - всичко за породата

Викториански булдог - всичко за породата

Викториански булдог

Кучетата от породата Викториански булдог са много предани, мили и добронамерени. Обожават стопанина си и са готови на всичко за него, защитавайки го във всяка една ситуация. Имат много приятен характер, като това способства за по-лесното им обучение, но все пак е важно възпитанието им да започне от най-ранна възраст, тъй като така значително се улеснява дресирането на всяко едно куче.

Викториански булдог - всичко за породата

Тези питомци са много добри и лесно се разбират, както с другите животни, така и с малките деца. Не са агресивни кучета, но за сметка на това понякога могат да са доста инатести. Въпреки това са доста храбри и винаги ще защитят всеки член от семейството си, като са готови на всичко за това.

Отглеждане на викториански булдог

Викторианският булдог може да бъде отглеждан и в малките апартаменти, тъй като породата не е активна и не се нуждае от голямо пространство. Добре понасят, както студа, така и топлината, но все пак е важно при много горещо време да им осигурите достатъчно вода, тъй като в противен случай може да се стигне до дехидратация.

Безспорен плюс на породата е и това, че козината им е лесна за поддръжка. Викторианският булдог живее около 12-16 години, но все пак и вашите грижи оказват влияние на това, както и генетичната предразположеност към някои кучешки заболявания.

Като цяло обаче породата е доста здрава и на височина женските достигат до около 44-48 сантиметра, а мъжките до около 46-50 см. Теглото им също може да варира, като мъжките са една идея по-тежки в диапазона на 25-38 килограма. Окраската на породата може да се различава доста, като заедно с това телосложението им е доста мускулесто и силно.

Обучение на викториански булдог

Изключително важен момент е възпитанието, като при него винаги трябва да се започва с основните кучешки команди, а именно:

- Апорт;

- Дай лапа;

- Ела;

- Легни;

- Седни;

- Стой;

- Не.

Куче от породата викториански булдог

Другият важен момент при дресурата на Викторианския булдог е последователността и търпението, като никога не бива да прилагате сила при обучението на кучето ви. Така само ще го озлобите, но и ще загубите връзката ви помежду си. Също така подобни възпитателни методи не само, че не действат, но и са нехуманни.

Старайте се да станете лидер в очите на питомеца ви, като това е другата важна стъпка от успеха на всяко едно обучение. Заедно с това при правилно изпълнение на командата трябва да награждавате кучето ви с лакомство или да го хвалите за положените старания, за да усеща Викторианският булдог вашата похвала.

Като цяло можем да обобщим това, че ако решите да си вземете такава порода куче за любимец, няма да съжалявате нито за миг. Те са много сладки и мили, но и прекрасно се разбират с малките деца, което е огромен плюс, ако сте семейни.

Заедно с това са доста интелигенти кучета, което значително улеснява обучението им. Освен това кучетата от породата Викториански булдог могат лесно да бъдат отглеждани дори в малки апартаменти, тъй като не са никак активни любимци и обожават да мързелуват. Със сигурност този пухест сладур бързо ще се превърне в любимец на цялото семейство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати