miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Агресия при питбулите - каква е причината?

Агресия при питбулите - каква е причината?

Агресия при питбулите - каква е причината?
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
17.00 лв.
Виж ››

Агресията е проблем, с който всеки един собственик на домашен любимец може да се сблъска. Факторите, които могат до доведат до него, са различни и не винаги зависят пряко от нас.

Например някои породи кучета са доста по-агресивни и това налага непрестанно да работите с тях, за да овладеете състоянието.

Едни от агресивните кучета са питбулите, но дали тази черта ще надделее зависи до голяма степен от вашите методи на възпитание и обучение.

Първата причина за агресията при питбула е фактът, че вие самите сте се държали по такъв начин към кучето си, опитвайки се да го възпитавате. Трябва да сте строги и последователни, но не и да прилагате сила, защото така и вашето куче ще започне също да се държи агресивно.

Като цяло при правилно възпитание на кучето от ваша страна, питбулите могат доста лесно да бъдат научени на позитивно отношение дори към другите животни, защото са много умни и интелигентни животни. Въпреки това е важно да знаете за някои от ключовите аспекти на вашата рутина и образование, за да избегнете шанса от агресия при питбула ви.

Породата има доста силно тяло, което също така се отличава с отлично развитата си мускулатура и мощни челюсти. Поради тези външни характеристики, те са класифицирани като едни от най-опасните кучета в света през 1991 година.

Въпреки че силата и външността не са определящ фактор за характера на животното, истината в случая е, че трябва да прилагате различни профилактични методи, за да потиснете природната агресия на тези кучета.

Именно затова дори ако вашият питбул се държи добре и е общителен, това не значи, че можете да го извеждате без намордник. Все пак множество фактори могат да предизвикат агресията му, включително децата, които могат да го закачат. Именно затова намордникът е задължителен, когато ги изкарвате навън.

Питбул

Към едни от най-честите причини, които могат да доведат до повишена агресия при питбулите са следните:

- липса на достатъчно знания на стопанина;

- липса на социализация;

- негативен минал опит (включително травми);

- агресивно поведение от страна на стопанина.

Имайте предвид, че като цяло тази порода е много умна и предана на стопанина си, затова с правилен подход от ваша страна и възпитание, няма да имате проблеми с агресивното поведение на тази порода. Като цяло обаче подобно държание при кучетата може да бъде причинено от множество фактори, затова е важно да бъдете внимателни и да забележите кога животното е започнало да се държи така и какво може да е провокирало подобно държание.

Ако все пак не можете да се справите сами и виждате, че кучето ви става доста агресивно, включително към вас и семейството ви, тогава е редно да се обърнете към кинолог. Той ще ви помогне да решите случая и да се справите с агресията, имайки предвид индивидуалната ситуация при вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати