miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Дресура и обучение на Чау Чау

Дресура и обучение на Чау Чау

Възпитание на Чау чау
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Породата Чау Чау е много сладка и обичана от доста хора по света, защото тези сладури буквално приличат на пухкави топчици за гушкане. Имат много мил темперамент, но понякога могат да са агресивни, ако не сте се занимавали с обучението им.

Като цяло възпитанието на кучето е ключов момент, ако искате кучето да ви слуша и да се държи възпитано във всяка една ситуация, както в дома, така и навън.

Дресура и обучение на Чау Чау

Процесът трябва да е доста последователен, като не бива да пренебрегвате важността на дресировката на Чау чау. Трябва да успеете да станете авторитет в очите на кучето Чау Чау, защото само така то ще започне да ви слуша и ще изпълнява командите ви. Ако се стараете и проявявате доза търпение, тогава обучението може да бъде дори забавно, както за вас, така и за питомеца ви.

Имайте предвид, че тези кучета са наистина много инатести и ако решат, че не искат да правят нещо, то трудно ще можете да ги накарате да го сторят.

Дресура и обучение на Чау чау

Единственият начин да се справите с тази им черта от характера на Чау чау, са редовните тренировки, като така тези кучета просто ще свикне към обучението и за тях това ще е част от ежедневието. Именно затова тези четириноги приятели не са подходящи за хората, които нямат време и не могат да обръщат достатъчно внимание на кучето си.

Подобно на всяка една порода, така и при Чау Чау е много важно да започнете възпитанието им още с появата на животното в дома ви и след като кучето научи името си.

В никакъв случай не им викайте, защото това не само, че не е правилно, но и така кучето не слуша. Причината за това е, че при възпитанието на тази порода най-важният аспект е именно взаимното уважение.

Другото важно нещо е да успеете да станете лидер в очите на питомеца си, като това ще ви помогне да постигнете завидни успехи в обучението на Чау Чау.

Голяма част от специалистите са на мнение, че при тази порода е важно да действате индивидуално, опирайки се на особеностите на характера конкретно на вашето куче.

Куче Чау Чау

Това ще ви помогне значително да улесните самото възпитание на Чау чау, но и да постигнете по-големи успехи. Другият съвет на кинолозите е винаги да дресирате кучетата ви след като сте ги извели и са били нахранени, за да са по-съсредоточени и внимателни по време на занятията.

Като цяло не очаквайте, че възпитанието на породата Чау Чау е лесна задача. Ако обаче успеете да спечелите уважението на кучето ви и то да има респект от вас, тогава нещата ще се случат много по-лесно. И не забравяйте, че винаги трябва да награждавате питомеца ви с нещо вкусно или с похвала, ако е изпълнил правилно кучешката команда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати