miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на Санбернар

Дресура и обучение на Санбернар

Дресура и обучение на Санбернар
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Кучетата от породата санбернар са доста дружелюбни и имат добродушен характер. Те са спокойни, но заедно с това са и много енергични. Към днешна дата можем да кажем, че породата се различава само по типа на козината си, която може да бъде къса или дълга.

На тегло достигат до около 50-90 килограма, като мъжките са по-едри. Средната им продължителност на живота е около 8-12 години, като това в голяма степен зависи от грижите, които полагате за кучето.

Санбернарът е отлично семейно куче, защото лесно се разбира дори с малките деца, а също така е доста социално животно.

При дресировката на любимеца ви вие изграждате неговото поведение. За да се случи това използвате различни методики, имайки предвид и индивидуалните особености на характера на кучето.

Трябва да му осигурите всичко необходимо като легло, купичка за вода и храна, играчки, удобна кучешка каишка, а също така различни лакомства. Важно е кучето ви да се чувства комфортно и да усеща, че е обичано. Отделяйте му достатъчно време, като трябва същевременно да изградите с питомеца си доверие и той да се чувства в безопасност. Само така кучето ви ще започне да ви слуша и да изпълнява командите ви.

В никакъв случай не използвайте агресия срещу животното, защото така само ще го стресирате, а и това най-малкото не е хуманно. Веднага му дайте име, за да свикне към него максимално бързо. Към 3-я месец вашето куче вече трябва да е усвоило командите като Не, Ела, Седни и Апорт или така наречените базови кучешки команди.

Бъдете постоянни при дресировката на санбернара. Не забравяйте и за вкусните наградки, когато питомеца ви е разбрал и е изпълнил правилно командата.

Ако дресирате домашния си любимец правилно, тогава с течение на времето кучето ви ще се научи да ви слуша и да изпълнява всичките ви команди - както базовите, така и по-сложните. Специалистите смятат, че няколко фактора могат да повлияят на това доколко ще е ефективно обучение, а именно:

Обучение на Санбернар

- темперамент;

- характер;

- лесно ли се подчинява;

- внимание;

- агресивност;

- любопитство;

- комуникативност.

Като цяло това е интелигентно куче, но в процеса на обучението санбернарът може да проявява леко флегматичен темперамент, което да пречи на дресировките. Именно затова всички команди се изпълняват бавно. С течение на времето кучето ви само ще се научи и ще ускори темпото. Важно е да имате предвид тази особеност при обучението на тези кучета и да се съобразявате с това при възпитанието на породата.

Основния начин на влияние върху кучето е гласът ви. Питомецът ви трябва да знае, че го обичате, но и да разпознава повишаването на гласа ви, което е признак, че не изпълнява правилно командите. Един от най-добрите стимули при възпитанието и обучението на кучетата е лакомството, както и похвалата, затова не забравяйте да награждавате вашия питомец, когато го дресирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати