miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Породи кучета с големи лапи

Породи кучета с големи лапи

Породи кучета с големи лапи
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Всички знаем поговорката “Кучето е най-добрият приятел на човека”. За това когато правим избора на домашен любимец и важно накрая да сме сигурни.

И макар да е важно да помислим за характера, хранителните навици и дресировката на кучето, от също толкова голяма значение е и външния вид. Не бива да се чувствайте неудобно, ако харесвате нещо определено, което не е чак толкова популярно. Всеки си има своите предпочитания и представи за красота.

За тези, които се заглеждат по по-нестандартните характеристики на кучетата, сме подготвили кратък списък с най-популярните кучета с големи лапи, които ще ви грабнат сърцето, преди да сте разбрали какво става:

Пиринейско планинско куче

Името на тази порода идва от Пиринейската планинска верига простираща се между Франция и Испания. Тези кучета имат вроден инстинкт да пазят и защитават. Едно от уникалните характеристики на тази порода е, че тези кучета имат силни двойни мокрици на задните си крака, а понякога дори и на предните. Пиринейските планински кучета са изненадващо внимателни и любвеобилни за размерите си. Те са кучета с големи лапи.

Немски дог

Немски дог

Тази порода се предполага, че принадлежи към асирийските племена и се е използвала за лов и в битки, за преследване и дори за пазене на дома и добитъка. Те са надеждни и лоялни спътници, както и страхотни домашни любимци, които са много защитно настроени към семейството си.

Ирландски вълкодав

Тази порода принадлежи от региона на Ирландия. Този вид кучета са огромни по размер, но са приятелски настроени и внимателни по природа. Те са лоялни и винаги се придържат към стопаните си. Също така те се разбират отлично с с деца и възрастни хора, дори с други кучета. Те може да изглеждат застрашително, но всъщност не са страшни. Докато не бъдат напълно дресирани обаче, те трябва да бъдат постоянно наблюдавани, тъй като имат силно развити ловни инстинкти и могат да подгонят всякакви по-малки животинки като котки, овце или кози.

Бразилски мастиф

Тази порода е хибридна комбинация от древен булдог, мастиф и блъдхаунд. Първоначално бразилският мастиф е бил просто трудолюбиво куче, което се е ползвало за пазене на дома и добитъка. Също така те са отлични ловци и изключително верни спътници. Не се разбират добре с непознати, но веднъж свикнат ли с някой се привързват силно към него.

Нюфаундленд

Нюфаундленд

Нюфаундленд породата е хибрид между мастиф, пиренейска овчарка и португалско водно куче. През 1800 г. в Англия всяка спасителна станция по британското крайбрежие е била длъжна да използва тази порода при опити за спасяване на хора. Тези кучета с големи лапи са особено внимателни и нежни, обичат децата и са много защитно настроени към семейството си. Телосложението и издръжливостта им им позволяват на плуват с бруст вместо кучешката, а на краката си имат специални ципи, които правят придвижването им във водата по-лесно.

Шотландски диърхаунд

Тази порода произлиза от Шотландия, както подсказва името. В миналото тези кучета почти са изчезнали като вид, но благодарение на сър Уолтър Скот, това не е станало. Те имат тих и нежен характер, което ги прави идеален домашен любимец. Също така те са изключително послушни и лесно могат да бъдат дресирани.

Английски мастиф

Английски мастиф

Мастифите са се считали за една от най-превъзходните породи кучета в древна Англия и са се използвали както за охрана на замъците, така и в битки с други животни. Въпреки свирепия си вид, те всъщност са много нежни, чувствителни и тихи същества. Те притежават огромна сила и обикновено не нападат без причина. Английските мастифи се считат за отлични домашни любимци и перфектни пазачи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати