miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Ако животното ви има бълхи

Ако животното ви има бълхи

куче с бълхи

Никой домашен любимец не е застрахован от бълхите, като те са не само много дразнещи, но също така доста опасни за вашия домашен любимец. Дори просто, когато извеждате кучето си на разходка или когато се прибирате в дома, можете да ги донесете с дрехите и обувките ви. Ако все пак вашия питомец вече се е заразил, тогава е важно да знаете как да действате.

Какво да правите, ако животното ви има бълхи? Вижте повече:

Първата ви задача е редовно да преглеждате любимеца си. Не забравяйте и за обезпаразитяването, което е много важна стъпка от грижите на отговорния стопанин за домашния му любимец. В зоомагазините ще намерите различни средства, които са подходящи за тази цел, но ако все пак се притеснявате да изберете някой, тогава можете да попитате вашия ветеринарен лекар, който да ви препоръча подходящото средство за обезпаразитяване на животното ви.

И така, в началото срешете козината на животното с гъст гребен, за да можете да махнете повечето яйца на бълхите. След това намокрете добре козината му и нанесете необходимото количество от препарата, който сте избрали. При необходимост повторете процедурата. Задължително след банята подсушете козината на животното с хавлия и проверете отново за бълхи. Имайте предвид, че с помощта на днешните средства е доста лесно дори и сами да се избавите от бълхите, но във всеки един случай е много важно да посетите ветеринарен лекар, тъй като те са и преносители на доста опасни заболявания. Едни от тях са:

- анемия при кучето;

- тения;

- алергичен дерматит.

какво да правим, ако кучето има бълхи

Бъдете внимателни, тъй като още с първата поява на бълхите питомецът ви ще започне да се чеше, което е сигурен знак, че трябва да прегледате животното. Във всеки един случай, ако домашния ви любимец вече се е заразил, то първата ви задача е да се консултирате с ветеринар, който да прегледа четириногия ви приятел и да изберете най-подходящото средство, с което ще можете да се избавите от този проблем.

Във ветеринарните магазини ще намерите специални шампоани, които ще ви помогнат, като също така те ще направят козината на домашния любимец ви мека и много пухкава.

Бълхите са временни паразити и те могат да живеят в тялото на гостоприемника си година и половина. Като цяло единственият начин за превенция е редовният преглед на животното, както и обезпаразитяването на любимеца ви.

Ако все пак видите, че питомецът ви е заразен с бълхи, то трябва да посетите задължително ветеринар, за да може да се прегледа четириногия ви приятел и да се направят необходимите изследвания, както и да се изпише подходящото средство, с което ще можете да се избавите от досадните бълхи.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати