miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на Санбернар

Характер и поведение на Санбернар

Характер и поведение на Санбернар
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Характера на кучето до голяма степен зависи от наследствеността, както и от индивидуалните особености на породата. Другите важни фактори са възпитанието, както и правилната дресировка.

Ако и вие сте решили да си вземете куче, тогава бъдете готови, че ще имате множество отговорности, но и също така това ще бъде вашето най-вълнуващо приключение с новия член на семейството ви. Днес ще погорим в частност за една от големите породи кучета - Санбернарът.

Характер на Санбернар

Въпреки големите си размери, Санбернарът е много дружелюбна и мила порода, което е причината тези кучета да са една от най-обичаните от много хора по света.

Те са много спокойни и заедно с това доста енергични домашни любимци. Има две разновидности на породата - с къса или с дълга козина. При правилно дресиране на кучето от ваша страна, ще имате верен приятел за цял живот, тъй като тези кучета са много предани на стопанина си и винаги биха се застъпили за него.

Малките кученца са много игриви и е доста забавно да ги наблюдавате отстрани. Ако започнете да ги дресирате отрано, тогава можете да избегнете редица проблеми с възпитанието им като гризането на мебелите и други.

Важно е да насочите енергията им в друга посока. Породата Санбернар има много силна връзка със стопанина и с дома. Ако ги възпитавате правилно, тогава те могат да ви удивят дори с емоционалната си интелигентност. Могат да усещат настроенията ви - дали сте тъжни или радостни.

Поведение на Санбернар

Санбернар

Изключително съобразителна и интелигентна порода кучета, поради което могат доста лесно да се дресират на различни команди, дори сложните. Не по-малко предимство е това, че са много възпитани и няма риск да проявят агресия към непознатите за тях хора, докато ги разхождате навън.

Като цяло са доста издръжливи кучета, които се отличават с това, че могат да постигнат много високи резултати в процеса на обучението си.

Поведението на Санбернара е много дружелюбно и мило, спокойно куче е. Прекрасно се разбира с малките деца и лесно ще изтърпи дори пакостите им.

Изключително нежни, енергични и уравновесени питомци са, което ги прави перфектните домашни любимци, особено ако живеете в къща, тъй като имат нуждата от по-голяма физическа активност.

Ако сте решили да си вземете домашен любимец, тогава породата Санбернар е перфектният избор, ако домът ви не е с малка площ. Тези мили и добродушни животни ще ви покажат какво е безграничната любов в истинския смисъл на думата.

И не на последно място, тази порода е перфектното куче пазач, тъй като винаги са готови да защитят своите стопани от всяка една опасност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest