Защо кокосовото масло е полезно за кучетата?

кокосово масло за кучета
Прибираща се каишка за кучета 6в1-36%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Ползите от кокосовото масло са много известни днес. То се прилага широко в кулинарията и разкрасяването в домашни условия. Освен всичко кокосовото масло е полезно и за кучетата. Собствениците на палета са забелязали, че то действа много добре на шаровците.

По колко кокосово масло да даваме на кучето?

Счита се, че на 5 кг телесно тегло на кучето се полага до 1 ч.л. кокосово масло. Също така специалистите съветват да не давате кокосово масло на кучето повече от 3 пъти седмично, тъй като по-честата консумация на продукта може да причини диария при кучето.

Какво кокосово масло да избера за кучето?

Когато искате да си купите кокосово масло, най-добре е да е био и в стъклен буркан. На пазара може да се намери друга форма на кокосово масло, която е рафинирана, избелена и дезодорирана. Поради факта, че е загрято и филтрирано, този вид масло е загубило част от хранителните си вещества, но може да бъде приемливо решение за домашни любимци, които не харесват вкуса на кокосовото масло.

Трябва да знаете, че кокосовото масло е бяло, но то може да се втечни и да стане прозрачно, ако го оставите на кухненския плот. Добре е да го съхранявате при температура под 25 градуса.

Ползи от кокосовото масло за кучетата - вижте повече в следващите редове:

ползи от кокосовото масло за кучета

- помага за подобряване и дори премахване на лошия дъх;

- предотвратява появата на пърхот;

- дава повече енергия;

- помага за премахване на паразитите;

- подобрява имунната система;

- съдейства за справяне с бълхи;

- помага за много по-добра поддръжка на козината на кучето;

- много е полезно за здравето на костите и ставите;

- помага за лечение на храносмилателни разстройства като колит и възпалителни заболявания на червата;

Безопасно ли е кокосовото масло за домашни любимци?

Кокосовото масло е много безопасно не само за домашни любимци (кучета, котки, морски свинчета, зайци), но и за крави и коне. Изследванията показват, че кокосовото масло се понася много добре. Дори ако вашият домашен любимец консумира повече кокосово масло, отколкото би трябвало, единственият страничен ефект, който ще има, ще бъде диарията.

Все пак ви съветваме да давате кокосово масло на кучето си само след консултация с ветеринар. Помнете, че всяко животно е различно и не ви съветваме да си правите експерименти.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати