Как да пътуваме с кучето по празниците

Как да пътуваме с кучето по празниците
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Ако не можете да оставите палето си в хотел за домашни любимци и не сте му намерили гледачи, може да пътувате с кучето по време на празниците. Това не е най-лесната задача, но с правилната подготовка може да мине безаварийно.

Как да пътуваме с кучето си по време на празниците?

Кучето трябва да свикне с колата

Най-добре е още от ранна възраст кучето да свикне с пътуването в кола, в случай че имате такава. Ако това не се е случило, използвайте времето, което ви остава до празничното пътуване, за да приучите домашния си любимец на престой в колата. Ако кучето е по-малко, е желателно по време на престоя да стои в транспортна клетка. Това ще направи придвижването му по-лесно и безопасно. За големи и средни кучета е добре да им осигурите безопасно място на задната седалка.

Бъдете отговорен стопанин

Когато вземете кучето с вас на по време на празнично събиране, трябва да сте сигурни, че питомецът ви е добре възпитан. Не взимайте с вас кучето си, ако отивате за празниците в дом, в който има котки. Ако кучето ви не е социализирано или проявява агресия, не го взимайте на място с други кучета или малки деца.

Планирайте ваканцията си спрямо нуждите на кучето

Бъдете сигурни, че там, където отивате, кучето ви ще се чувства добре. Не е добра идея да празнувате в клуб и да оставите кучето си само в хотелска стая. В случай че можете да избирате, предпочетете празненство в хижа или къмпинг, където вашият другар ще има свободата да се движите.

Празници с куче

Ако искате да отидете на почивка в планината, трябва да знаете, че има много места, където има природни резервати, на чиято територия не се приемат кучета. Същото важи и за вилите или пансионите. В този случай трябва да се интересувате и от разпоредбите на маршрута, по който искате да поемете. И ако сте любител на морето, трябва да разберете дали плажът, на който искате да останете, приема кучета.

Проверете законите при пътуване зад граница

Всяка държава има свое законодателство за преминаване на граници с домашен любимец. За да разберете как са нещата, разгледайте уебсайта на посолството на страната, в която отивате на почивка. Има държави, които забраняват преминаването на границите с породи кучета като ротвайлери и питбули; други страни много държат на животното да му се правят кръвни изследвания преди, специални кучешки ваксини (като ваксина срещу бяс), кучешки паспорт, здравен сертификат. Така че, ако искате да пътувате с кучето си в чужбина, то трябва да има актуални ваксини, особено ваксината срещу кучешки бяс, паспорт и електронен чип, който се имплантира под кожата.

Преди пътуването посетете ветеринар

За да направите вашата ваканция приятна както за вас, така и за вашия спътник, планирайте посещение при ветеринарен лекар, за да сте сигурни, че всичко е наред. Както кучетата, така и котките обикновено са чувствителни към определени бактерии и особено паразити като бълхи, чревни червеи или кърлежи. Следователно посещението на ветеринар за прилагане на продукти, които предотвратяват инфекции, причинени от бактерии или микроби, е необходимо, особено ако сте избрали за почивка планината, където прекарвате повече време сред природата.

Следете нуждите на кучето

Коледни празници с кучето

И по време на път трябва да следите за нуждите на кучето, които включват необходимост от прясна вода, кучешка храна и тоалетна. Ако се на място, където е много студено, бъдете сигурни, че кучето ви няма да остане навън. Подсигурете топло помещение, където и то може да прекара празниците.

Пригответе багажа на кучето преди тръгване

Може да ви се стори смешно, но трябва да приготвите всичко, нужно за кучето, когато се грижите и за своя багаж. Купички, храна, кърпа и всички кучешки принадлежности трябва да са налице в отделна чанта, за да не губите време да ги търсите и животното да се стресира.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати