Име за лабрадор

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k729
Име за лабрадор
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Лабрадорът е (вероятно) най-добрият приятел на човека: умен, уравновесен, трудолюбив и лоялен, но в същото време игрив и екстровертен. Много специалисти го препоръчват като най-доброто семейно куче, но смелият лабрадор се справя и в работата на полицейско куче, детектор на забранени вещества, спасител или куче водач на хора. 

Тази порода е много гъвкава и пластична, но собственикът трябва да е подготвен да се изправи срещу такова интелигентно и понякога темпераментно куче. В правилните и умни ръце лабрадорът ще разцъфне, но на неопитните стопани може да създаде и някои трудности.

Обучение на лабрадор

Обучението и социализацията на лабрадора се извършват в ранна възраст. Кученцата са щастливи и отворени за всичко, което им се предлага, те асимилират всеки жест или информация, идваща от собственика. В игра и с много добро настроение, лабрадорът може да научи много правила и трикове, които ще бъдат много полезни по-късно в живота.

В зряла възраст лабрадорът е съвестен ученик, най-пъргавият и съобразителен сред много други породи кучета. Безграничното му желание да се хареса на господаря и го кара лесно да научи дори и най-сложните команди. Обучението трябва да се основава на положителна награда и оценка, а не на физическо или морално наказание. 

Те обичат да бъдат физически и психически предизвикани, подхождат към новите неща с отворен ум и няма да отстъпят от нищо. Уроците за обучение не трябва да бъдат дълги и скучни, защото четириногите бързо ще загубят интерес. Понякога те могат да бъдат по-упорити и независими, особено женските кучета, но това зависи и от характера на всеки индивид.

Поведение на лабрадора

Атлетичен, здрав и устойчив, лабрадорът се справя добре с различна работа. Той обича да плува и не пропуска локва вода, когато се изпречи. Може да бъде добър партньор за джогинг, туризъм, катерене или плуване. Лабрадор може да е най-добрият спортен треньор, който някога сте имали.

Име за женски лабрадор

В семейството това куче е много привързано, внимателно и любвеобилно. Лабрадор ретривър е една от най-добрите породи кучета за деца. Той се разбира добре с тях и успява да ги вкара в съзнанието им. Неговите игриви качества се сливат хармонично с положителната енергия на децата. Той не избира любим стопанин, но обича всички членове на семейството. Той обича да прекарва цялото си време около тях и да се включва в ежедневните дейности на семейството. 

Лабрадорът толерантен и нежен, а агресията не е част от арсенала на породата. Тези кучета не са нито териториални, нито отбранителни, поради което единствената задача, в която не са добри, е пазенето. Приятелски настроен към всеки, лабрадорът по-скоро ще провокира натрапника на игра, отколкото да го атакува. Това не са най-шумните кучета, но реагират на далечни шумове (сигнален лай). Гласът им е силен и звучен.

Недостатъчно социализирани, обучени и физически и психически стимулирани лабрадори ще страдат от безпокойство. Те ще гризат, копаят и ще лаят, защото господарят им не им отделя достатъчно внимание и обич. Те достигат зрялост около 3-годишна възраст, а юношеският период е проблемен. Хиперактивни и непокорни, младите кучета трябва да бъдат третирани с много търпение и умения.

Отглеждане на лабрадор

Лабрадорът може да живее добре и щастливо, където и да е семейството му. Това е атлетично и енергично куче и би било идеално да имате двор, но лесно се адаптира към живота в апартамента, при условие че получава дневната доза упражнения, под формата на една/две дълги разходки, за поне 30 минути. 

Можете да го вземете със себе си на бягане или плуване, туризъм или слънчеви бани. Лабрадорът не се свени от никаква дейност с господаря си.

Какво име да изберем за лабрадор?

Когато взимат кученце, много хора се чудят как да го кръстят. Ето примерни имена за лабрадор.

Име за мъжки лабрадор

Име за мъжки лабрадор

- Джаспър;

- Канго;

- Шон;

- Ричи;

- Голди;

- Тоби;

- Джърси;

- Шайло;

- Маркиз;

- Майло;

- Джанго.

В случа че вашето кученце е от нежния пол, ето и женски имена за лабрадор.

Име за женски лабрадор

- Саманта;

- Чика;

- Лили;

- Моли;

- Джен;

- Рейн;

- Бети;

- Амая;

- Роя;

- Дафни.

Лабрадорът е сред най-умните кучета. Ако се грижите правилно за него, ще ви радва години наред. А ако все още нямате такъв приятел, вижте нашите обяви и цени за лабрадор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати