Име за чихуахуа

Име за чихуахуа
Универсална четка за косми за прахосмукачка-15%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
22.10 лв.
Виж ››

Чихуахуа е популярен домашен любимец и подходящо куче за апартамент. Смел, пълен с живот, горд и авантюристичен, този четириног приятел обича човешкото внимание. Чихуахуа е благодарен и пъргав любимец, но може да бъде много упорит, ако не е обучен правилно. 

Характер на чихуахуа

Това е лоялно куче, което се привързва много към господаря си. Позволете му да общува възможно най-много. Някои може да изглеждат малко трудни за обучение кучета, но са интелигентни, учат се бързо и реагират добре на твърдо, но деликатно обучение. Може да е трудно да го научите да не прави бъркотия в къщата. Не му позволявайте да прави неща, които не бихте позволили на голямо куче, като скачане върху хора например.

Обучение на чихуахуа

Трябва да се заемете с обучението на чихуахуа от най-ранна възраст и да не се позволявате размера на кучето да ви подвежда. Бъдете деликатни към обучението му, но също строги и постоянни. Колкото и да е приятно кучето с тегло 2, 5 кг да сложи лапи на крака ви, когато се приберете от работа, ако го позволите, то може да има много проблеми с поведението, като ревност, агресия към други кучета или понякога дори към хора и ще стане несигурно в присъствието на непознати. 

Около непознати, той ще следва господаря си на всяка крачка, възможно най-близо. Чихуахуа, който има впечатлението, че той води господаря си, може да скочи върху децата, за да ги ухапе. Като цяло тази порода не се препоръчва за деца не защото не биха били добри с тях, а защото хората се отнасят към чихуахуа по различен начин от това как биха се отнасяли към голямо куче, което ги прави нестабилни.

Отглеждане на чихуахуа

Име за мъжко чихуахуа

Малките кучета се водят по-малко на разходка, като хората вярват, че получават достатъчно от движението, като обикалят къщата през целия ден. Добре е обаче да знаете, че разходката на кучето предлага повече от движение. То стимулира ума и задоволява инстинкт, който имат всички кучета. Поради тези неща малките породи, като чихуахуа, са склонни да станат асоциални, шумни, защитни и нестабилни към хората, които не познават. Затова разхождайте кучето често и се грижете то да е добре облечено през зимата. Ако кучето е с дълъг косъм, трябва да се грижите и за козината му.

След като сте се запознали с особеностите на породата, може да изберете и име за чихуахуа. Ето нашите предложения:

Име за мъжко чихуахуа

1. Чико

2. Макс

3. Бъди

4. Чико

5. Роки

6. Майло

7. Джак

8. Гизмо

9. Бейли 

10. Чарли

Как да кръстя чихуахуа

Име за женско чихуахуа

1. Кики

2. Лола

3. Дейзи

4. Лили

5. Люси

6. Луна

7. Клоуи

8. Зоуи

9. Рокси

10. Роузи

Това са нашите идеи за име на куче чихуахуа. Да имаш такъв любимец е голяма привилегия, но изисква грижи и внимание. Ако пък все още нямате подобен дребосък, вижте обяви и цени за чихуахуа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати