miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Език на домашните любимци: Какво ви казват кучето и котката?

Език на домашните любимци: Какво ви казват кучето и котката?

Езикът на домашните любимци

Домашните любимци са около нас непрекъснато. Но за жалост, те не говорят с човешка реч, и невинаги можем да разберем какво ни казват. Какъв е езикът на кучетата и котките. Какво ви казва вашият домашен любимец?

Език на тялото при котките

Котката е дискретно животно и често душевното ѝ състояние се изразява чрез определена позиция на тялото, изражението на очите или ориентацията на ушите. Да видим какво означава езикът на тялото при котките!

Уши. Да ги държи право напред е знак за щастие и релаксация. Ушите на котката, свити назад, изразяват страх или нещо, което я дразни.

Очите. Когато са широко отворени, котката слуша внимателно какво казвате и разширените зеници съобщават за наближаването на атака.

Опашка. Ако опашката на котката е изправена, е нащрек. И ако тя също е настръхнала, тя наистина иска да впечатли противника си, а кратките и бързи движения издават състояние на нетърпение или силна емоция.

Езикът на кучетата

Положение на тялото. Страхът кара котката да извива гръб и да ходи с назад, без да губи от поглед противника си. Следователно котките, които имат тази позиция, се страхуват и се защитават, като по този начин се опитват да изглеждат по-големи и по-заплашителни.

Език на тялото при кучетата

Казва се, че махането с опашка при кучетата е еквивалентно на човешка усмивка. А да оближат ръката ви е знак на благодарност, на любов. Освен това кученцето има много други жестове при общуване.

Уши. Ако четириногият домашен любимец е доволен, ушите му имат естествено положение. Когато е нащрек, кучето наостря уши и ако ги свие, се чувства застрашено.

Очите. Когато се страхува, стресира или просто иска да остане само, кучето държи очите си полуотворени. Ако, напротив, погледът е широк, нежен, умоляващ, четириногият ви моли за храна. Веселото куче има искрящи очи, а ако държи очите си далеч от вашите, сигурно е сторило пакост.

Муцуна. Щастливото куче държи устата си леко отворена, отпусната или дори задъхана леко. Четириногият, който се страхува от нещо или някой, държи муцуната си стегната, с ъглите на устата надолу. Ако Шаро ръмжи и показва зъбите си, е ясно, че той не иска да бъдете приятели.

Езикът на котките

Опашка. Игривото, уверено и щастливо куче маха с опашка като игла на метроном. И ако започне да трепери и държи опашката си между краката си, то се страхува. Говорете му и го заведете на познато и по-малко заплашително място. Едва тогава го погалете с нежни движения.

Това са само малки елементи от езика на кучетата и котките. Трябва внимателно да наблюдавате, за да знаете какво ви казват домашните любимци.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати